Orientační nabídka


 

Opatření o dočasném vyloučení vstupu do lesa v národním parku má několik výjimek pro vstup. Mariina vyhlídka, Pavlinino údolí nebo rozhledna Růženka jsou přístupné

Magistrát města Děčín na návrh Správy Národního parku České Švýcarsko vydal opatření o dočasném vyloučení vstupu do lesa na území národního parku v území ORP Děčín s několika výjimkami pro vstup.
Tisková zpráva ze dne 29. července 2022
NP České Švýcarsko
 

 
 

Mezi výjimky patří například:

  • Jetřichovicko s oblíbenými vyhlídkami (Mariina, Vilemína stěna nebo Rudolfův Kámen), Tokáň, Pavlinino údolí, Růžovský vrch, rozhledna Růženka apod. V těchto částech národního parku je možný pohyb POUZE po turistických cestách. Ostatní lokality mimo toto území jsou přístupné bez omezení. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti v souvislosti s vysokým rizikem požárů.
  • Ostatní části národního parku a destinace České Švýcarsko jsou přístupné a bezpečné, zároveň se zde nepohybují složky IZS. Pro návštěvníky jsou tedy přístupné lokality Tisá, Ostrov, Sněžník, okolí Děčína, Srbská Kamenice, okolí České Kamenice a Krásné Lípy, Doubice, Vlčí hora a celý Šluknovský výběžek včetně Lužických hor.
  • Nadále jsou však uzavřeny tyto obce a lokality, kde stále probíhají hasební práce: Hřensko, Mezní Louka, obě soutěsky, Pravčická brána, Mezná, Šaunštejn, Zadní Jetřichovice a Česká silnice, Dolský mlýn, Kamenická vyhlídka, Vysoká Lípa, okraj obce Janov.
  • Vstup do lesů na celém území Saského Švýcarska a saské východní části Krušných hor je uzavřen do odvolání. Požár dále sužuje několik ohnisek a přiblížil se i k obci Schmilka. Hraniční přechod Hřensko-Schmilka je stále uzavřen.
  • Bez omezení jsou otevřeny např. pevnost Königstein, hrad Stolpen, Felsenbühne Rathen, všechna muzea a indoor aktivity. Pro překročení hranic můžete využít přechody v Petrovicích a Dolní Poustevně.

Více informací najdete: ZDE.

Mapa uzavřené oblasti v NP České Švýcarsko
Mapa uzavřené oblasti v NP České Švýcarsko

 

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 29.7.2022 / 29.7.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém