Orientační nabídka


 

Opoziční strany ocenily roli hejtmanů v přijetí pandemického zákona

AK ČR
Velké poděkování za konstruktivní jednání zaznělo ve čtvrtek 18. února na adresu všech hejtmanů. Ti si ho vyslechli od zástupců opozičních parlamentních stran během společného videokonferenčního jednání. Všichni zúčastnění na něm s povděkem kvitovali skutečnost, že díky víkendové racionální diskusi zástupců Rady asociace krajů s vládou schválila Sněmovna zrychleně ve stavu legislativní nouze návrh pandemického zákona.
Tisková zpráva ze dne 19. února 2021
 

 
 

Šéfové opozičních stran ocenili schválení pandemického zákona jako pozitivní signál pro veřejnost, že politická scéna dokáže dosáhnout rychlé dohody, když si to situace žádá. Zdůraznili, že celý proces uvedlo do pohybu racionální jednání hejtmanů, kteří se během víkendového jednání dokázali shodnout na jednotném stanovisku. Jejich iniciativu, která obsahovala i požadavek na zrychlené schválení pandemického zákona označili za první účinný krok, který nastartoval nějakou změnu.

„Nám hejtmanům šlo hlavně o to, aby se udržel ve všech regionech jednotný systém. A vážím si toho, že se podařilo dosáhnout dohody zejména proto, že jsme těleso poměrně široce stranicky rozvrstvené,“ uvedl předseda Asociace krajů Martin Kuba. Vysvětlil, že hlavní odpovědnost za řešení pandemické situace a nastavení souvisejících opatření je pouze na vládě. Hejtmanům šlo primárně o nastavení jednotného systému ve svých krajích, proto má pro ně platný pandemický zákon zásadní význam.

Dalším tématem společného jednání byla situace v nemocnicích v krajích či podmínky možného návratu dětí do škol a s tím související nutnost zajištění systému jejich testování a očkování pro pedagogy.

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 19.2.2021 / 19.2.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém