Orientační nabídka


 

Oprava silnice do Dolního Žlebu začne ve středu

001
Ve středu 15. června předá město staveniště zhotoviteli, ten okamžitě začne s přípravou stavby. S uzavřením cesty tak lidé mohou počítat od pondělí 20. června. Průjezd touto částí města pak bude na zhruba pět měsíců uzavřen. Důvodem je oprava vodovodu, výstavba opěrné zdi komunikace a nový povrch vozovky. Radnice proto stanovila objízdnou trasu pro dálkové cyklisty.
Tisková zpráva ze dne 14. června 2016
 

 
 

Celá objízdná trasa je pečlivě vyznačena dopravním značením a piktogramy, informace o uzavírce mají všechny informační centra od Litoměřic po Pirnu a také strážníci městské policie. „O pomoc s informováním cyklistů jsme poprosili také německé kolegy. Ti osadili značky na své straně cyklostezky. Na všechna důležitá místa jsme rozvezli plány města s vyznačenou objízdnou trasou,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Také místním obyvatelům stavba komplikuje cestu domů. V pracovní době, tedy mezi 8 a 18 hodinou musejí pro cestu z Dolního Žlebu využívat přívoz nebo vlak. Mimo tuto dobu a o víkendu vozidla přes stavbu s velkou opatrností projedou. „Řešili jsme i způsob zajištění rychlé pomoci v případě nutnosti. Integrovaný záchranný systém je o akci informován a stavební firma bude muset průjezd záchranných složek zajistit,“ doplnil Jiří Anděl. 

Labská stezka vedoucí od železničního mostu po Čertovu Vodu bude pro cyklisty otevřena alespoň o víkendech. „Nechtěli jsme stezku, kde tráví volný čas mnoho našich obyvatel, uzavřít úplně. Jako podmínku jsme si dali, aby stavební firma vždy v pátek večer cyklostezku vyčistila,“ řekla Marie Blažková.

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 14.6.2016 / 14.6.2016 | Účinnost od-do: 14.6.2016-14.7.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém