Orientační nabídka


 

Oslava Dne seniorů v Mostě se uskutečnila letos poprvé a založila tradici

rs
Oslava svátku seniorů v Mostě, v jednom z letošních osmi českých měst, která využila příležitost popřát našim starším spoluobčanům k Mezinárodnímu dni seniorů (slaví se 1. 10.), se uskutečnil tuto sobotu 3. října v centru statutárního města. To také celou oslavu spolu s Krajskou radou seniorů Ústeckého kraje a pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka zorganizovalo.
 

 
 

„Velmi si vážím všech, kteří se aktivně i přes svůj seniorský věk podílejí na zlepšování života v našem kraji, kteří jsou pravými patrioty, protože svůj život prožili aktivně zde, v tomto kraji. Senioři, Mostečané, kteří svojí prací v minulých desetiletích představovali ono energetické srdce republiky, vědí, o čem mluvím,“ řekl při zahájení seniorského dne hejtman Oldřich Bubeníček. Zdůraznil, že vládní politika by měla být vůči seniorům, kteří tvoří stále větší část populace, více vstřícná.

Oslavu dne seniorů v centru Mostu přišel pozdravit za pořadatelské město jeho primátor Jan Paparega a předseda krajské rady seniorů Alois Malý. Během sobotního odpoledne se na mosteckém 1. náměstí za přítomnosti stovek diváků představil například pěvecký soubor jirkovských seniorek, recitační skupina seniorů z Loun, chomutovský taneční soubor Skejušan a další.

Sobotnímu odpoledni na náměstí předcházely severočeské farmářské trhy doprovázené ochutnávkou oceněných regionálních potravinářských produktů. O toto zpestření oslav Dne seniorů se postarala Okresní agrární komora Most.

Připravil: OMK

rs
Hejtmana Oldřicha Bubeníčka (vlevo) vítá předseda Krajské rady seniorů ÚK Alois Malý, uprostřed primátor Mostu Jan Paparega

rs

rs

rs

rs
Pěvecký sbor Jirkovské seniorky

 

rs
Recitační vystoupení Klubu seniorů Louny

 

rs
Taneční vystoupení souboru Skejušan z Chomutova

 

rs


 


 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 5.10.2015 / 5.10.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém