Orientační nabídka


 

Oslavy výročí gymnázia se nesly ve velkém stylu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
logo
Někdejší, současní a možná i ti budoucí studenti bílinského gymnázia, jediné střední školy ve městě, slavili v sobotu 10. října v Kulturním domě Kaskáda 70 let od založení školy. Slavnostnímu aktu předcházel Den otevřených dveří určený nejen pro všechny bývalé absolventy či současné studenty, ale také pro širokou veřejnost.
Tisková zpráva ze dne 12. října 2015
 

 
 

Do prostor budovy už od dopoledne proudily davy lidí. Mezi nimi i Dagmar Waicová, krajská zastupitelka. „Jsem velice mile překvapený, že naši absolventi vzpomínají na naši školu v dobrém. Někteří se podívali do prostor školy, ve kterých už dlouho nebyli. Za ta léta se škola změnila k lepšímu, snad to naši absolventi ocení,“ uvedl na Dni otevřených dveří ředitel gymnázia Karel Vacek.

Za kulturním programem se lidé přesunuli do KD Kaskáda, kde se uskutečnil pro příchozí program, na kterém se podílel pedagogický sbor Gymnázia Bílina. Retrospektivně se učitelé vrátili do roku 1945 a postupem času přes chmelové brigády a spartakiádu dostali až do současnosti. Celé show přihlížel i bílinský starosta a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Bílina má patnáct tisíc obyvatel a bohužel jen jednu střední školu. Popřát škole mohu jen to, aby vydržela, aby měla stále dostatek žáků, a do budoucna přeji, aby se z ní stala škola s takovým významem, který tu měla posledních sedmdesát let,“ řekl na oslavě hejtman.

tablo
V KD Kaskáda, kde se akce konala, byla k vidění i dnes už archivní tabla.

hejtman
Zdravici pronesl i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

 

tance

kult. program

 

01
Kulturní program byl velmi pestrý

 

 
 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 12.10.2015 / 12.10.2015 | Zveřejnit od-do: 12.10.2015-11.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém