Orientační nabídka


 

Osmý ročník Mladého záchranáře

a
Pro žáky 6. – 8. ročníků základních škol je určena každoroční soutěž Mladý záchranář. Letošní osmý ročník byl v úterý v areálu Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v Ústí n. L.- Všebořicích. O soutěž se na místě zajímal i krajský radní Petr Jakubec, který má v gesci školství, mládež a tělovýchovu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 31. května 2012

Během dopoledne byla opravdu zevrubně prověřena znalost našich dětí a mládeže v poskytování první promoci, všichni ukázali, jak dokážou využívat linek tísňového volání a prověřili si také znalosti z topografie.  „Soutěž pro děti ze základních škol pořádáme moc rádi,“ řekl nám Petr Jakubec. „Zařadili jsme ji do krajského dotačního programu Volný čas 2012 a tak byly i finance na organizaci nebo ceny.“  Znalosti mladých prověřili  i členové dopravní policie jak v silničním provozu, tak u dopravních značek. Školáci si zkusili i práci hasičů a v parném dni je to docela bavilo. Zajímavých disciplín bylo ten den v areálu profesionálních hasičů ve Všebořicích dost  a dost. Dodejme ještě, že na organizaci se podílely vedle Ústeckého kraje a jeho příspěvkové organizace HZS také následující instituce a úřady: Magistrát města Ústí, Asociace Záchranný kruh, Klub svazu civilní ochrany, krajská a okresní sdružení Hasičů Čech, Moravy a Slezska,  Český červený kříž, Sportovní klub hasičů a Městská policie v Ústí n. L. 

   Mladí záchranáři si se zájmem prohlédli celý moderní areál a vybavení profesionální hasičskou technikou. Možná, že někdo z nich jednou posílí některou ze složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje...

1

2
Zahájení Mladého záchranáře -zcela vlevo je radní Petr Jakubec
Snímky: Žaneta Proftová

3

4

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 31.5.2012 / 31.5.2012 | Schváleno / Zrušeno: 31.5.2012 / 30.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém