Orientační nabídka


 

Otevřené dveře roudnického centra Matýsek

a
V roudnickém Centru Matýsek bylo úterý 8. listopadu ve znamení Dne otevřených dveří. Přítomni byli vedle spousty maminek s dětmi i radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková a starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 9. listopadu 2011

   Mateřské centrum Matýsek funguje v Roudnici od roku 2004. Tři roky to bylo zcela na bázi dobrovolnosti, od roku 2007 už má dvě zaměstnankyně a jak nám řekla předsedkyně Matýska Iveta Fidlerová, dalších šest odbornic tu pracuje na dohody o práci a další pak jako dobrovolnice. V loňském roce využilo zázemí centra na několik tisíc maminek s dětmi. Do letošního léta bylo v suterénu základní školy na místním sídlišti, teď je nově v zadním traktu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Neklanově ulici, což je příspěvková organizace Ústeckého kraje. Za stěhování prý patří dík firmě Severočeské vodovody a kanalizace…

   Jana Ryšánková, která má v našem kraji na starosti oblast sociální péče a služeb, nám při Matýskově Dnu otevřených dveří řekla:  „Mateřská centra rostou jak houby po dešti, a to i v malých městech a vesnicích. Je to proto, že ve velkém městě mají maminky možnost společného vyžití, mají se kde scházet, jsou tu kavárny s dětskými koutky, tělocvičny, bazény; v malé obci tohle nemáte. Proto rodiče zakládají mateřská centra, což nejsou jesle, jak si lidé často pletou, ale místa pro kontakt rodin s dětmi, je tu poradenství pro rodiče, jsou tu společné herny, akce jako masáže miminek, plávání a cvičení malých dětí, různé kurzy pro maminky atd. Některá centra se profesionalizují a přibírají si do svého spektra sociální služby, jako např. roudnický Matýsek plánuje od příštího roku otevřít nízkoprahové centrum pro aktivity větších dětí. Je potřeba si uvědomit, že centra nevznikají rozhodnutím žádného úřadu, ale jsou to aktivity rodičů, které se neobejdou bez podpory sponzorů a dotací. Proto také i Ústecký kraj mateřská centra pravidelně podporuje ze svého dotačního programu Sociálních služeb."

   Matýsek je v Neklanově ulici v Roudnici nad Labem otevřen pro všechny maminky s dětmi od pondělí do pátku od půl deváté do pozdních odpoledních hodin. Nabízí vedle hezkých prostorů s několika klubovnami a hernami také sociální poradenství,  besedy s psycholožkou, speciální cvičení pro děti, výtvarné tvoření nebo výuku rytmiky a tanečků. Maminky si mohou vybrat také z řady služeb, které jsou za úplatu (například nejrůznější masáže). 

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Centrum Matýsek, Roudnice nad Labem, Neklanova 1807

2
Od příštího roku tu dojde k rozšíření služeb pro děti a mládež ve věku 6 - 12 let.

"Kecka" bude součástí Matýska...Na snímku jsou (zleva) starosta Vladimír Urban, radní Jana Ryšánková,

recepční centra Renata Poláčková a ředitelka Matýska Iveta Fidlerová.

4

5

6

7

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.11.2011 / 9.11.2011 | Schváleno / Zrušeno: 9.11.2011 / 8.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém