Orientační nabídka


 

Partnerská spolupráce mezi Ústeckým krajem a okresem Ostróda v Polsku v roce 2018

foto
V uplynulém měsíci proběhla partnerská jednání mezi Ústeckým krajem a okresem Ostróda, která jsou zakotvena Smlouvou o spolupráci mezi jednotlivými regiony už od roku 2014.
 

 
 

V červnu navštívila delegace z Ostródy vedená starostou okresu pane Andrzejem Wiczkowskim na základě pozvání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka Ústecký kraj. Jednání a výměna zkušeností jsou vedena ve všech bodech plnění smlouvy, tedy v oblasti školství, sociální oblasti, kultury a především cestovního ruchu. Výstupy smlouvy jsou přátelská utkání Fotbalové juniorské akademie v obou regionech a výměnné účasti pěveckých sborů na pěveckých soutěžích. V  rámci spolupráce destinačních agentur cestovního ruchu obou regionů letos odjely dva autokary turistů do regionu Ostróda na rekreační pobyty na Mazurská jezera, obráceně přijedou polští turisté do Českého středohoří. Spolupráce v oblasti školství funguje v rámci evropských dotačních titulů.

Během pobytu navštívili polští partneři turistické atraktivity Ústeckého kraje, které jsou podnětné při výměně zkušeností s propagací turistiky v obou regionech.

Starosta Ostródy pan Andrzeje Wiczkowski pozval zástupce Ústeckého kraje na červencovou oslavu Bitvy u Grunwaldu, která je nejvýznamnější středověkou bitvou v polských dějinách. V rámci výjezdu do Ostródy se řešila témata spolupráce pro další rok. „Finančně výhodná je reciproční účast na veletrzích cestovního ruchu v Praze, Drážďanech, Katowicích a Ostródě, kde se oba regiony prezentují s nabídkou cestovního ruchu ve společných expozicích“, uvedl ke spolupráci radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš. Novým tématem je spolupráce v oblasti kultury, o kterou projevil zájem polský partner prostřednictvím Kulturního centra Okresu Ostróda. Nechybělo ani sportovní klání v podobě fotbalu na vodě, kde Ústecký kraj obsadil třetí místo.

Zpracovala: Ellen Herzogová, Odbor regionálního rozvoje

foto
       Polská delegace navštívila hornické město Krupku, které aspiruje na zápis do UNESCO.

foto

footo

foto

             Radní Ústeckého kraje Zdeněk Matouš položil za Ústecký kraj kytici k pomníku bitvy u Grunwaldu.

foto

                                             Rekonstrukce Bitvy u Grunwaldu, kde bojoval i Jan Žižka z Trocnova.

 




 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 26.7.2018 / 26.7.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém