Orientační nabídka


 

Pátý ročník konference „Energetické fórum Ústeckého kraje 2015“ potvrdil vysokou odbornou úroveň

ef
Energetické fórum Ústeckého kraje 2015 se zaměřilo na problematiku kvality ovzduší v severozápadních Čechách a Sasku-Anhaltsku, na otázky koncepce energetiky ČR a na dopady energetiky na sociální oblast a životní prostředí. Pořadatelem byl tradičně Ústecký kraj a hejtman Oldřich Bubeníček také konferenci v ústeckém kongresovém hotelu Clarion zahájil. Odborným garantem konference byla Okresní hospodářská komora Most.
 

 
 

Záštitu nad energetickým fórem pro rok 2015 převzal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr životního prostředí Richard Brabec a prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

„Letošní ročník energetického fóra je věnován mimo jiné i aktuální koncepci energetiky České republiky. Toto téma bezprostředně souvisí s diskutovaným prolomením územně ekologických limitů těžby uhlí v našem kraji.  Doufám, že vláda na svém zasedání v Ústí nad Labem v polovině října najde odvahu jasně a srozumitelně formulovat, jak to bude dál s těžbou uhlí v našem kraji, aby se státní energetická koncepce mohla naplnit a aby byly současně vypořádány veškeré dopady takového rozhodnutí, které by se dotkly některých oblastí, obcí a obyvatel,“ řekl v úvodu fóra hejtman Oldřich Bubeníček.

Konference se zúčastnil náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný, který při svém vystoupení zmínil základní cíle aktualizované státní energetické koncepce, jimiž jsou bezpečnost, konkurenceschopnost, udržitelnost a vypořádání sociálně-ekonomických dopadů souvisejících s těžbou uhlí.

Připravil: OMK

ef
Konferenci zahájil hejtman Oldřich Bubeníček

ef

ef
Náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.9.2015 / 17.9.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém