Orientační nabídka


 

Pavel Kouda navštívil příspěvkové organizace z rezortu zdravotnictví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Upoutávka
„Moje dnešní pracovní návštěvy jsou víceméně informativní. Postupně jistě navštívím všechny příspěvkové organizace a v průběhu roku se do nich budu znovu vracet. Chci takových setkání využít k bezprostřednímu seznámení se s lidmi a jejich každodenními problémy," říká zástupce hejtmanky Pavel Kouda.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 22. 1. 2009

 

Pavel Kouda, náměstek a zástupce hejtmanky Ústeckého kraje, zamířil tento týden při svých pracovních návštěvách na Mostecku do příspěvkových organizací z rezortu zdravotnictví. Prvním zařízením byly Kojenecké ústavy, právní subjekt, jenž ještě zahrnuje i  detašované pracoviště v Teplicích.  Po té  se zastavil v Nemocnici následné péče a svoji  pracovní návštěvu zakončil na stanovišti Zdravotnické záchranné služby v Mostě  a Litvínově.

V Kojeneckých ústavech náměstka hejtmanky informovala  ředitelka Milada Šilhová o aktuálním dění v obou  domovech, a také o tom, že původní budova kojeneckého ústavu v Teplicích přestala svému účelu koncem  loňského roku sloužit. V té původní byl ústav pro děti do 1 roku a ve druhé pak dětský domov pro děti od 1 do 3 let. Jak se náměstek hejtmanky dozvěděl, měl kojenecký ústav (děti od 0 do 1 roku) již zcela nevyhovující provozní zázemí, včetně zajištění hygieny přípravy dětské mléčné kuchyně, a proto se o tyto děti  nyní také starají v Mostě. Postupně byli kojenci  do 1 roku přemísťováni do vhodnějšího prostředí spolu s personálem. V teplickém  domově však provoz  nekončí, činnost  domova pro děti do 3 let zůstává bez omezení. “Nejsem v kojeneckých ústavech  poprvé, vidím, že se tu udělal kus práce,“ řekl nám Pavel Kouda. Prošel si znovu  část interiéru  a pochválil personál jak se v pěkně vybaveném  a zmodernizovaném domově stará o  více jak 120 dětí. Mnoho z nich má naději na umístění k adoptivním rodičům nebo do náhradní péče.  Výrazným úspěchem Kojeneckých ústavů Ústeckého kraje je, že mají v celorepublikovém  srovnání vysoký počet dětí umísťovaných do náhradní péče, mnoho dětí  také najde nové rodiče v zahraničí, např. v severských zemích Evropy.

V další příspěvkové organizaci, Nemocnici následné péče v Mostě,  se náměstek hejtmanky seznámil s poskytováním služeb v lůžkové zdravotní péči. V praxi to znamená doléčování a rehabilitace pacientů s chronickými chorobami, po stabilizaci akutních onemocnění  se jim dostává péče všech lékařských oborů vyjma pediatrie. Jak sdělil ředitel MUDr. Leo Rychlý, nejvíce jde o obor interny, neurologie, ortopedie, traumatologie a chirurgie. Pacienti v této nemocnici  nejsou ošizeni ani o  nově poskytovanou péči podle zákona o sociálních službách, tedy pobytové sociální služby. Detailně se   představitel kraje seznámil také s problematikou práce  záchranářů z příspěvkové organizace Ústeckého kraje - Zdravotnické záchranné služby, detašovaných pracovišť v Mostě a Litvínově. Pavel Kouda si rovněž prohlédl  dispečerská pracoviště a nechal se ředitelem ZZS Iljou  Deylem zasvětit do základního servisu této specifické přednemocniční péče i řízení pracovníků výjezdových stanovišť,  pracujících v nepřetržitém provozu. Krajský politik řekl, že se problematice záchranářů chce věnovat průběžně i podmínkám  jejich práce. „Moje dnešní pracovní návštěvy jsou víceméně  informativní.  Postupně jistě navštívím všechny příspěvkové organizace  a v průběhu roku se do nich budu znovu   vracet. Chci takových  setkání využít k bezprostřednímu seznámení se s lidmi a jejich každodenními problémy. Je to nejlepší způsob jak se dozvědět, co je trápí, co potřebují, jak žijí v práci a také mimo ni,“ říká náměstek hejtmanky. V tomto týdnu má v pracovním kalendáři  také ještě návštěvu pracovišť ZZS v Roudnici, Litoměřicích, Lovosicích  i  ve Šluknovském výběžku a na Děčínsku. V plánu návštěv nechyběla ani  Nemocnice následné péče v Ryjicích na Ústecku.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

P.Kouda

2

3

4

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 22.1.2009 / 22.1.2009 | Zveřejnit od-do: 22.1.2009-21.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém