Orientační nabídka


 

Pečovatelskou službu Ústí nad Labem navštívili zástupci kraje a města

Ředitelka Pečovatelské služby Ústí nad Labem Ditta Hromádková představila náměstkovi hejtmana Ústeckého kraje Jiřímu Kulhánkovi a vedoucí krajského odboru sociálních věcí Petře Lafkové činnost této příspěvkové organizace. Setkání se účastnili i náměstci primátora Statutárního města Ústí nad Labem Tomáš Vlach a Bohumil Ježek. Hosté společně probírali plán rozvoje služeb organizace do budoucna.
Tisková zpráva z 1. června 2023
Návštěva Pečovatelské služby Ústí nad Labem
 

 
 
„Pečovatelská služba velmi dobře zná problematiku péče v domácím prostředí a je v každodenním kontaktu s pečujícími rodinami. Je neocenitelnou pomocí pro seniory, osoby se zdravotním postižením a v rodinách s hendikepovanými dětmi. Jsme tu i pro pečující osoby, které z jakéhokoliv důvodu samy na péči nestačí,“ uvedla ředitelka Hromádková.

Zřizovatelem Pečovatelské služby je statutární město Ústí nad Labem. „Podporujeme rozvoj těchto služeb s ohledem na velký zájem ze strany veřejnosti. Nyní máme například připravenu žádost o dotaci na čtyři nové automobily k přepravě pečovatelek s cílem zajistit dostupnou péči v domácím prostředí za využití odpovídajícího vybavení,“ doplnil námětek primátora Vlach.

Pečovatelská služba Ústí nad Labem již dlouhá léta zajišťuje péči o seniory a tělesně postižené, kteří se nacházejí v situaci, kdy nemůžou zajistit chod své domácnosti a rádi by zůstali ve svém domově. Dále zajišťuje odbornou sociální poradnu s centrem pro rodinné pečující, půjčovnu kompenzačních pomůcek, Taxík Maxík, SOS tlačítko a další služby na podporu rodin a domácností.

Představení činnosti Pečovatelské služby Ústí nad Labem
Představení činnosti Pečovatelské služby Ústí nad Labem
 



 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 1.6.2023 / 1.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém