Orientační nabídka


 

Pěstounství očima spisovatelky Ludmily Janákové

Jaká může být cesta k pěstounství ukázalo autorské čtení Hany Brodníčkové v mostecké knihovně. Pěstounka a autorka knih s rodinnou tematikou známá pod pseudonymem Ludmila Janáková ve svých knihách poutavě a zároveň autenticky přibližuje čtenářům cestu svým vlastním pěstounstvím. Autorčino čtení zpěvem doprovodila její pěstounská dcera Barbora. Akci osobně podpořil také hejtman Jan Schiller.
Tisková zpráva ze dne 23. října 2023
01
 

 
 
Velké téma náhradní rodinné péče a pěstounství představil v Městské knihovně v Mostě komponovaný program z cyklu Cesty k pěstounství, během něhož proběhlo autorské čtení Ludmily Janákové s následnou diskuzí o zkušenosti s pěstounstvím. Součástí akce byla také výstava portrétních fotografií pěstouna Jana Žižky z Mostu a fotografie z výstavy Jsem pěstoun v Ústeckém kraji, kterou pořídil Ústecký kraj. 

„Cílem akcí tohoto typu je propagace náhradní rodinné péče, šíření osvěty, co tato činnost obnáší, a případně také získání nových pěstounů, kterých je velký nedostatek nejen v Ústeckém kraji, ale i v celé České republice. Ústecký kraj se svými partnery proto realizuje řadu aktivit na podporu pěstounství. V tomto roce například proběhl Den pěstounství a vznikla výstava Jsem pěstoun v Ústeckém kraji,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

Cyklus Cesty k pěstounství připravila v rámci aktivit zaměřených na propagaci a podporu náhradní rodinné péče v Ústeckém kraji organizace Maják – platforma pro rozvoj, z. s., ve spolupráci s dalšími partnery. Proběhla již tři setkání, a to v Regionální knihovně v Teplicích, v Informačním středisku Ústí nad Labem a v Městské knihovně Most.

1
Autorské čtení doprovodila zpěvem pěstounská dcera Ludmily Janákové Barbora

 

2
Akci v Mostě osobně podpořil také hejtman Jan Schiller

 

3
 

4
Součástí akce byla také výstava portrétních fotografií pěstouna Jana Žižky z Mostu a fotografie z výstavy Jsem pěstoun v Ústeckém kraji 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 23.10.2023 / 23.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém