Orientační nabídka


 

Pět miliard korun na rozvoj kraje – to je účet krajských projektů podpořených z evropských fondů

01
V aktuálním programovém období 2014 – 2020 čerpá Ústecký kraj prostředky z evropských fondů určené pro rozvoj kraje. Realizuje projekty investiční, rekonstruuje silnice, modernizuje budovy škol i učebny, opravuje budovy pro poskytování sociálních služeb, revitalizuje zahrady a parky, buduje, cyklostezky, zatepluje, vylepšuje, školí pedagogy, podporuje cestovní ruch. Aktuálně je jako žadatel veden u 75 projektů o celkovém objemu téměř 5 miliard korun.
Tisková zpráva z 12. prosince 2019
 

 
 

„Možnost čerpat prostředky z evropských fondů významně zvyšuje objem investic v kraji. Za poslední roky se nejen daří realizovat potřebné a důležité akce, rekonstrukce silnic, opravy a modernizace starých budov, ale neméně podstatné je, že kraj je žadatelem úspěšným. Projekty jsou dobře připravené a administrované, procházejí všemi stupni kontroly,“ řekl náměstek pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

 

Ústecký kraj čerpá ze sedmi operačních programů. Nejvýznamnějším programem dle výše finančních prostředků je Integrovaný regionální operační program (IROP), který je široce zaměřený. Hlavními oblastmi, do nichž podpora směřuje, jsou silnice II., případně III. třídy, dopravní obslužnost, integrovaný záchranný systém, sociální integrace, sociální podnikání, zdravotnická zařízení s důrazem na špičkovou specializovanou péči, vzdělávání, zlepšení energetické účinnosti v budovách, kulturní památky včetně muzeí, tzv. e-government a územní plánování měst a obcí. V rámci IROP Ústecký kraj již ukončil, realizuje nebo připravuje 22 projektů v celkové výši 3 miliardy korun. Některé z nich jsou např. Rekonstrukce silnice II/227, II/225 hranice Středočeského kraje – Žatec, VOŠ obalové techniky a SOŠ Štětí – Reko a dostavba areálu školy, Domov Bez zámků Tuchořice – výstavba nového objektu nebo výstavba obchvatů Chomutova a Roudnice nad Labem.

 

Dalšími programy jsou Operační program Zaměstnanost, ze kterého Ústecký kraj realizoval projekty zaměřené na motivaci a podporu mladých při hledání zaměstnání, na podporu sociálních služeb a vzdělávání zaměstnanců krajského úřadu; OP Výzkum, vývoj a vzdělávání, z něhož se využívají dotační prostředky především na realizaci Krajského akčního plánu vzdělávání, tedy vytvoření podmínek pro podporu technického a přírodovědného vzdělávání, vzdělávání pedagogů; Operační program Životní prostředí, díky němuž se udělalo zateplení školních budov a revitalizace zahrad v majetku Ústeckého kraje; Program spolupráce Česká republika - Svobodný stát Sasko, z něhož se Ústecký kraj zaměřuje na oblasti přirozené spolupráce na obou stranách hranice, tedy na kulturu, životní prostřední a cestovní ruch a turistiku; dále programy Interreg Central Europe a Technická pomoc.


1
Budova DOZP Brtníky po rekonstrukci

2
VOŠ obalové techniky a SOŠ Štětí - pohled na dostavený areál školy

3
Silnice II. třídy u Žatce po rekonstrukci

4
Výukový materiál pro ZZS Ústeckého kraje

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 12.12.2019 / 12.12.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém