Orientační nabídka


 

Pětice seminářů pomohla starostům s úskalími elektronizace veřejné správy

Seminář archivace
Během února a března 2023 byly pro starosty obcí Ústeckého kraje upořádány semináře zaměřené na elektronizaci a digitalizaci dokumentů ve veřejné správě.
 

 
 

Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje, pod záštitou člena Rady ústeckého kraje Ing. Michala Kučery a ve spolupráci s okresními archivy v Ústeckém kraji, uspořádal během měsíců února a března letošního roku celkem pět seminářů pro starosty obcí Ústeckého kraje s názvem „Elektronické dokumenty a digitální podpis v praxi“.

V době digitalizace veřejné správy a rozšíření držitelů datových schránek bylo hlavním cílem ukázat vytváření elektronických dokumentů, používání digitálních podpisů, příprava elektronického skartačního řízení a používání datových schránek dle platné legislativy. 

Semináře proběhly:

  • 14. 2. 2023 v obci Březno u Chomutova, v rekonstruovaném kulturním domě U Rybníčka a pozvánku přijali starostové obcí Chomutovska a Mostecka. Přednášel Mgr. Martin Myšička, odborný rada, ze Státního okresního archivu v Mostě.
  • 22. 2. 2023 za účasti starostů z Ústecka a Teplicka, v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje, přednášel Mgr. Tomáš Krýda, odborný rada, ze Státního oblastního archivu v Litoměřicích.
  • 23. 2. 2023 pro starosty Děčínska v Městské knihovně v Děčíně, odborný výklad přednesl PhDr. Jan Mareš, Ph.D., odborný rada ze Státního okresního archivu v Děčíně.
  • 7. 8. 2023 v Městském kulturním středisku v Litoměřicích pro starosty Litoměřicka, výkladu se zhostil opět Mgr. Tomáš Krýda.
  • Poslední seminář proběhl v Dělnickém domě v obci Cítoliby 8. 3. 2023 pro starosty Lounska. Odborné části se ujala Mgr. Jana Kuprová, odborný rada, ze Státního okresního archivu v Lounech.
Návštěvnost a účast těchto seminářů byla velká, což svědčí o aktuálnosti řešené problematiky a potřebě zmíněné procesy ve spisové službě vykonávat dobře a efektivně. V dnešní době se často pracuje jak s digitálními, tak analogovými dokumenty, a metodické postupy pro práci s nimi určují jejich správnou konverzi, archivaci i další běžné úkony. 

Ústecký kraj tak nabídl metodickou pomoc starostům svých obcí, a zájem o ni organizátory i přednášející velmi potěšil. 

 

Semináře - Elektronické dokumenty a digitální podpis v praxi

Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 16.3.2023 / 16.3.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém