Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Investice Ústeckého kraje pomáhají rozvoji celého regionu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Investice Ústeckého kraje pomáhají rozvoji celého regionu
Se stavem krajských investičních akcí na Žatecku a Lounsku se 2.března seznámili náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní René Budjač.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.3.2006

 

Petr Fiala: Investice Ústeckého kraje pomáhají rozvoji celého regionu

 

Se stavem krajských investičních akcí na Žatecku a Lounsku se 2.března seznámili náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní René Budjač. První zastávkou na jejich výjezdu byla průmyslová zóna Triangle u Žatce. Ústecký kraj na tomto bývalém vojenském letišti letos  uvolní 18,5 milionu korun pro sanace starých ekologických zátěží. „Žatecká  průmyslová zóna je na příchod investora v podstatě připravena, její největší slabinou je dopravní napojení. Opakovaně upozorňujeme vládu na to, že současný stav silnice R7 odrazuje investory a brání rozvoji této části regionu, která je postižen vysokou nezaměstnaností,“ uvedl Petr Fiala. Počátkem února Rada Ústeckého kraje odsouhlasila postup, při kterém by měl být pozemek průmyslové zóny o velikosti 363 hektarů rozdělen na dvě oblasti, z nichž jedna by byla určena pro menší investory a přibližně 180 hektarů pozemků by zůstalo k dispozici pro případného strategického investora. „Zóna na investora čeká již dlouho. Její další financování je prozatím připraveno tak, že teprve po jeho výběru budou uvolněny finanční prostředky na vybudování inženýrských sítí. My ale chceme tento postup otočit, dosáhnout dalšího zatraktivnění přibližně 120 ha pozemků zóny. Kraj proto vyzval vládu ČR, ať změní priority pro budování Strategické průmyslové zóny Triangle a po dohodě s CzechInvestem pro inženýrské sítě uvolní necelých 500 milionů,“ připomněl Petr Fiala.

Zástupci kraje navštívili také příspěvkovou organizaci Dětský domov a speciální školy Žatec. Na konci loňského roku začala kompletní rekonstrukce tohoto zařízení. „Technický stav, ve kterém stát převedl na kraj dětské domovy, nebyl rozhodně ideální a ani domov v Žatci není v tomto směru výjimkou. Náklady na jeho celkovou opravu a změnu vnitřního uspořádání jsou přibližně 35 milionů korun. V domově vznikne moderní bydlení rodinného typu, které bude dětem i personálu vyhovovat lépe, než jeho dosavadní uspořádání.,“ řekl radní René Budjač.

Kraj investuje také ve Středním  odborném učilišti zemědělském v Podbořanech. Za svého rozpočtu vyčlenil bezmála 12 milionů korun na zateplení domova mládeže, který je součástí této školy.  „Podbořanské učiliště může sloužit jako příklad toho, že krajské školy poskytují nejen kvalitní vzdělání a odbornou přípravu, ale také výborné zázemí pro zájmovou činnost a sportovní vyžití studentů. I když hlavním cílem naší návštěvy byla obhlídka probíhající investiční akce, měli jsme také možnost seznámit se s vybavením školy a činností studentů.  Myslím, že vedení této krajské příspěvkové organizace zaslouží pochvalu, a to nejen za to, že škola i domov mládeže je v současné době na sto procent obsazena, ale i za to jakým způsobem usiluje o její další rozvoj,“ poznamenal Petr Fiala.

Stavební práce probíhají i na zámku Nový hrad v Jimlíně. Díky 11 milionům korun z krajského rozpočtu zde v hospodářských budovách na prvním nádvoří  vznikne bufet pro turisty,  prostory pro výstavu historických řemesel, prostory pro správu zámku a přednášková místnost. V rámci těchto prací dochází také k rekonstrukci přípojek elektřiny a vody. „Kromě peněz z krajského rozpočtu investujeme letos do zámku v Jimlíně také prostředky z Finančního mechanismu Evropského hospodářského prostoru Norsko. Z tohoto zdroje se nám podařilo získat 8 milionů korun, které budou použity na opravy říms a krovu a restaurování omítek fasády východního křídla,“ řekl Petr Fiala.

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

V Dětském domově Žatec probíhá celková rekonstrukce
V Dětském domově Žatec probíhá celková rekonstrukce

Petr Fiala (vlevo) a René Budjač (vpravo) si prohlíží dokumentaci k sanaci  průmyslové zóny Triangle
Petr Fiala (vlevo) a René Budjač (vpravo) si prohlíží dokumentaci k sanaci průmyslové zóny Triangle

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.3.2006 / 3.3.2006 | Zveřejnit od-do: 3.3.2006-3.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém