Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Komunikace mezi samosprávou a podnikateli je jednou z podmínek rozvoje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Komunikace mezi samosprávou a podnikateli je jednou z podmínek rozvoje
Seminář s názvem "Podnikáte a chcete být úspěšní …" se 28. března uskutečnil pod záštitou hejtmanů Ústeckého a Karlovarského kraje v Chomutově. Na akci, jejímž hlavním cílem byla výměna zkušeností z oblasti rozvoje podnikání a využívání prostředků ze Strukturálních fondů EU, zastupoval Ústecký kraj náměstek hejtmana Petr Fiala
 

 
 

Petr Fiala: Komunikace mezi samosprávou a podnikateli je jednou z podmínek rozvoje

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 29.3.2006

 

Petr Fiala: Komunikace mezi samosprávou a podnikateli je jednou z podmínek rozvoje

 

Seminář s názvem „Podnikáte a chcete být úspěšní …“ se 28. března uskutečnil pod záštitou hejtmanů Ústeckého a Karlovarského kraje v Chomutově. Na akci, jejímž hlavním cílem byla výměna zkušeností z oblasti rozvoje podnikání a využívání prostředků ze Strukturálních fondů EU, zastupoval Ústecký kraj náměstek hejtmana Petr Fiala a vedoucí odboru hospodářské strategie kraje krajského úřadu Jan Sixta. Přibližně 80 manažerů a podnikatelů diskutovalo také o právních aspektech spolupráce se zahraničním partnerem, podpoře exportu nebo zvyšování podnikatelské výnosnosti firem. „Myslím, že toto setkání bylo užitečnou příležitostí k diskusi mezi zástupci zaměstnavatelů, profesních a státních organizací na jedné straně a regionální politickou reprezentací na straně druhé. Prosperita našeho regionu, která je společným zájmem všech těchto subjektů, je bez spolupráce a výměny informací jen těžko možná,“ uvedl Petr Fiala.

Ve své příspěvku se náměstek hejtmana zaměřil na to, co kraj od podnikatelů očekává a co jim naopak nabízí. „Chceme, aby podnikatelé dobře prosperovali, vydělávali a utráceli peníze a tím zvyšovali životní úroveň svých zaměstnanců, obyvatel Ústeckého kraje. Pokud se jim bude dařit, budou svou výrobu rozšiřovat a vytvářet nová pracovní místa, dojde tím ke snížení nezaměstnanosti a region se bude rozvíjet,“ připomněl Petr Fiala.

Naproti tomu kraj podle Petra Fialy podnikatelům nabízí odbornou pomoc při získávání prostředků z nejrůznějších zdrojů a „vlídné zacházení“, tedy vytváření podmínek, díky kterým bude veřejná správa co možná nejméně překážet rozvoji podnikání. „Kromě toho kraj podporuje rozvoj podnikání nepřímo. Tedy například prostřednictvím rozvoje dopravní infrastruktury ale i zdravotnictví, sociálních služeb a školství. Tyto oblasti zdánlivě s podporou podnikání nesouvisí, ale pokud se nepodaří například ve školství najít formu přenášení potřeb od podnikatelů ke školám s dostatečným předstihem, nebudou tyto školy schopny naplnit potřeby trhu práce,“ připomněl Petr Fiala. „Pokud dojde ke změně předmětu či oboru studia, trvá pět let než škola začne produkovat absolventy s novým zaměřením. Musíme proto znát potřeby podnikatelů, jejich záměry a podle toho nastavit například právě strukturu vzdělávání v krajských středních školách,“ doplnil Jan Sixta.

Seminář Podnikáte a chcete být úspěšní připravil Svaz průmyslu a dopravy ČR a Česká manažerská asociace. Kromě představitelů Ústeckého a Karlovarského kraje se ho zúčastnili například zástupci Ministerstva dopravy a Ministerstva pro místní rozvoj, Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest a dalších zainteresovaných subjektů.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

Petr Fiala: Komunikace mezi samosprávou a podnikateli je jednou z podmínek rozvoje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.4.2006 / 3.4.2006 | Zveřejnit od-do: 3.4.2006-3.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém