Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Končící projekt 3 - CIP je rozhodně úspěšný

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Končící projekt 3 - CIP je rozhodně úspěšný
Náměstek hejtmana Petr Fiala reprezentoval Ústecký kraj na závěrečné mezinárodní konferenci Projektu 3-CIP v městě Cottbus (SRN). Do projektu se od roku 2004 zapojilo přes 600 účastníků, v jeho rámci se uskutečnilo osm oborových konferencí, z nichž jedna, věnovaná automobilovému průmyslu a plastům, proběhla v Teplicích.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3. 7. 2006

 

Petr Fiala: Končící projekt 3 – CIP je rozhodně úspěšný

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala reprezentoval Ústecký kraj na závěrečné mezinárodní konferenci Projektu 3-CIP v městě Cottbus (SRN). Do projektu se od roku 2004 zapojilo přes 600 účastníků a v jeho rámci se uskutečnilo osm oborových konferencí, z nichž jedna, věnovaná automobilovému průmyslu a plastům, proběhla v Teplicích (viz. tisková zpráva). Výstupem projektu 3 – CIP bude mimo jiné strategický manuál a CD, popisující vzájemnou spolupráci a přehled nejlepších praktických zkušeností včetně návrhů budoucích projektů realizovaných na území ČR, SRN a Polska. Materiály bude mj. distribuovat Krajský úřad Ústeckého kraje a Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje RRA.

„Jsem velmi rád, že projekt 3-CIP vznikl jako projekt mezinárodní spolupráce v rámci iniciativy INTERREG IIIC Evropského unie, s posláním podpory rozvoje společného hospodářského prostoru takznavého „Černého trojúhelníku“. Oceňuji, že projekt byl připraven jako ekonomický příspěvek k rozvoji tohoto prostoru, který časem posílil a zintenzívnil stávající vazby mezi podniky, podnikatelskými sítěmi a získané zkušenosti byly zobecněny a využity pro vznik nových oborových sítí a klastrů. Náš kraj si velmi silně uvědomuje, že budoucnost je spojená i s rozvojem průmyslu, s inovacemi, se znalostní ekonomikou a kvalitním marketingem. I proto jsme v loňském roce zřídili jako poradní orgán Rady Ústeckého kraje komisi s názvem „Rada pro vědu, vývoj, výzkum a inovace“ a také klastr BIOplast, jehož cílem je posílit inovativní průmysl při výrobě bioplastů z přírodních obnovitelných zdrojů v návaznosti na oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných odpadů,“ uvedl mimo jiné na konferenci náměstek Petr Fiala.

            Iniciativa 3-CIP je projektem mezinárodní spolupráce v rámci iniciativy INTERREG III C Evropského unie, vytvořená k podpoře rozvoje společného hospodářského prostoru německých států Sasko a Braniborsko, českých krajů Libereckého, Ústeckého a Karlovarského a polských vojvodství Velkopolského, Dolnoslezského a Lubuského. Navázal na jedné straně na stávající zkušenosti se spoluprácí a sdružováním malých a středních podniků v klíčových odvětvích zpracovatelského průmyslu a na druhé straně si kladl za cíl identifikovat a analyzovat nové možnosti rozvoje hospodářství v českých a polských partnerských regionech. 3 – CIP se zaměřil na osm oblastí, mezi jinými na automobilový průmysl, strojírenství , průmysl zpracování kovů, energetiku a životní prostředí, chemický průmysl, mikroelektroniku a další. Nositelem projektu byla Agentura pro ekonomický rozvoj Saska, s.r.o. (Wirtschaftförderung Sachsen, GmbH ) a EU na jeho realizaci přispěla více než 730 tisíci EUR.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Petr Fiala: Končící projekt 3 - CIP je rozhodně úspěšný

Petr Fiala: Končící projekt 3 - CIP je rozhodně úspěšný

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.7.2006 / 4.7.2006 | Zveřejnit od-do: 4.7.2006-4.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém