Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Masarykova nemocnice miliardu na oddlužení nedostala

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Masarykova nemocnice miliardu na oddlužení nedostala
Reakce náměstka hejtmana Petra Fialy na výroky poslance Roberta Kopeckého uveřejněné v článku "Ministr Rath si spletl datum" z 30.5.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31.5.2006

 

Petr Fiala: Masarykova nemocnice miliardu na oddlužení nedostala

 

Považuji za nutné reagovat na výroky poslance Roberta Kopeckého v článku „Ministr Rath si spletl datum“ z 30.5..  Z citací v článku je patrné, že zkreslování informací o zdravotnictví je u zástupců ČSSD chronický problém. Pokud by tomu bylo jinak, pan poslanec Kopecký by jistě chtěl vědět, že ústecká Masarykova nemocnice na oddlužení žádnou miliardu korun nedostala. V době kdy vláda poskytla na oddlužení krajských nemocnic (které na kraj převedla zadlužené) 287 milionů, hospodařila krajská Masarykova nemocnice bez dluhů. Pana poslance, který jak je z textu patrné přijel v rámci vrcholící předvolební kampaně socialisticky rozdělovat miliony, takové drobnosti jako jsou fakta zjevně nezajímají.

Pozoruhodné naopak je, že mu nevadí slibovat dotace na nové vybavení nemocnici, kterou město úspěšně provozuje jako společnost s ručením omezeným, tedy obchodní společnost. Něco takového mi nejde dohromady s postojem ministra zdravotnictví i poslanců ČSSD, kteří udělali maximum, aby krajům a obcím zabránili transformovat jejich zdravotnická zařízení na obchodní společnosti. Nabízí se pak otázka co je pro poslance Kopeckého důležitější, jestli zdraví občanů nebo předvolební billboard za dvacet milionů.

 

 

 

Petr Fiala,

náměstek hejtmana Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.6.2006 / 1.6.2006 | Zveřejnit od-do: 1.6.2006-1.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém