Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Na Záchrannou zdravotní službu v kraji klademe velký důraz

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Na Záchrannou zdravotní službu v kraji klademe velký důraz
"Stále hledáme co nejoptimálnější varianty, jak tuto službu veřejnosti provozovat co nejeefektivněji. Tím ovšem neříkám, že zde chce kraj začít hledat úspory za každou cenu, jde o co nejefektivnější nakládání s finančními prostředky," uvedl v průběhu návštěvy náměstek hejtmana Ústeckého kraje.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13. 7. 2005

 

Petr Fiala: Na Záchrannou zdravotní službu v kraji klademe velký důraz

 

S provozem oblastního střediska Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS) v Teplicích se seznámil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala, který na místě jednal s vedoucím střediska Ladislavem Novákem. „Tuto službu kraje převzaly od státu a její organizace doznala v průběhu posledních let několika významných změn, z nichž tou poslední, projevující se naplno v letošním roce, bylo vytvoření celokrajské příspěvkové organizace v minulém volebním období. Proto stále hledáme co nejoptimálnější varianty, jak tuto službu veřejnosti provozovat co nejeefektivněji. Tím ovšem neříkám, že zde chce kraj začít hledat úspory za každou cenu, jde o co nejefektivnější nakládání s finančními prostředky,“ uvedl v průběhu diskuse Petr Fiala.

ZZS Ústeckého kraje v letošním roce hospodaří se 187,9 miliony korun. „Krajské zastupitelstvo věnuje přednemocniční péči, kam také ZZS patří, dlouhodobě vysokou pozornost a na svém posledním jednání zastupitelé odsouhlasili legislativní iniciativu, spočívající v návrhu změn některých zákonů, které tuto problematiku ošetřují. Do Poslanecké sněmovny ČR ji chceme předložit s několika cíly – mimo jiné chceme dosáhnout zdůraznění úlohy praktických lékařů v tomto segmentu přednemocniční lékařské péče. Současný stav, kdy kraj finančně podporuje provoz ZZS i ambulantní lékařské péče není dlouhodobě udržitelný a mimo jiné zasahuje i do práce osádek ZZS, které místo aby působily zejména při stavech akutního ohrožení zdraví nebo života v rámci svých výjezdů řeší i zanedbané chřipky a nebo angíny,“ vysvětlil Petr Fiala.

Zdravotnická záchranná služba Teplice mimo jiné zabezpečuje činnost výjezdových skupin, poskytuje odbornou přednemocniční neodkladnou péči postiženým na místě vzniku (úrazu apod.) a zabezpečuje nepřetržitou činnost výjezdových skupin k raněným a nemocným, které vyjíždějí ze stanovišť v Teplicích a v Bílině. V současnosti je vybavena 6 vozidly pro rychlou lékařskou pomoc a 13 vozidly pro dopravu nemocných a raněných. V rámci budování jednotného systému zdravotnické záchranné služby v Ústeckém kraji byla i ZZS Teplice koncem roku 2004 vybavena novými spojovacími prostředky v síti 160 MH a v první polovině tohoto roku i spojovacími prostředky Matra – Pegas. „V dalším období plánujeme vybavení těchto vozidel technikou umožňující prostřednictvím satelitní navigace určovat jejich přesnou polohu při výjezdech,“ konstatoval náměstek hejtmana Petr Fiala.

V rámci připravované koncepce poskytování přednemocniční neodkladné péče na území Ústeckého kraje, jako součásti koncepce zdravotnictví Ústeckého kraje, dojde k dalším změnám v organizaci ZZS ÚK a tedy i ZZS Teplice, a to se snahou zkvalitnění poskytování této služby s cílem maximální optimalizace vynaložených prostředků.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

K rychlé dopravě lékařů slouží i speciálně vybavený osobní vůz Škoda Octavia
K rychlé dopravě lékařů slouží i speciálně vybavený osobní vůz Škoda Octavia

Prohlídka dispečinku
Prohlídka dispečinku

Vedoucí oblastního střediska ZZS Ladislav Novák a náměstek hejtmana Petr Fiala diskutovali už před zaparkovanými sanitkami
Vedoucí oblastního střediska ZZS Ladislav Novák a náměstek hejtmana Petr Fiala diskutovali už před zaparkovanými sanitkami

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.7.2005 / 14.7.2005 | Zveřejnit od-do: 14.7.2005-14.8.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém