Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Náš zájem o Masarykovu nemocnici je pochopitelný

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Náš zájem o Masarykovu nemocnici je pochopitelný
Dětskou kliniku Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem navštívili v doprovodu primáře Jaroslava Škvora, členové Rady Ústeckého kraje Petr Fiala a Vladimír Záhorský. Důkladně se seznámili chodem kliniky, poskytující komplexní základní, specializovanou i nejmodernější zdravotní péči, využívanou pacienty především z Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  10. 10. 2005

 

Petr Fiala: Náš zájem o Masarykovu nemocnici je pochopitelný

 

Pravidelně každých čtrnáct dní se koná z iniciativy Ústeckého kraje schůzka jeho představitelů s vedoucími manažery Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Nejinak tomu bylo i v pondělí 10. října, kdy delegaci krajských politiků vedl náměstek hejtmana Petr Fiala. Byli v ní dále radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Petr Severa. Ředitel Tomáš Indra a lékaři,  v čele s primářem Dětské kliniky Jaroslavem Škvorem, provedli hosty dětskými odděleními, kde je seznámili s jednou z částí zdravotnického zařízení, poskytující komplexní základní, specializovanou i nejmodernější zdravotní péči, využívanou pacienty především z Ústeckého kraje. Masarykova nemocnice je ale také spádovým zařízením v některých oborech specializované péče obyvatelům Karlovarského a Libereckého kraje a nezřídka ji vyhledávají ji občané z celé České republiky i ze zahraničí.  

    „Masarykova nemocnici je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, která má na Dětské klinice celou řadu odborníků i dalšího vyškoleného personálu. Umí malým dětem různých věkových kategorií pomoci a vrátit je svým rodinám pokud možno brzy a zdravé,“ konstatoval při  prohlídce kliniky náměstek hejtmana Petr Fiala a připomenul, že klinika je jediným pracovištěm dětského lékařství v Ústeckém kraji se statutem kliniky. „Poskytuje resuscitační, intenzívní a standardní diagnostickou a léčebnou péči pro novorozence, děti a dorost. Dětská klinika kromě jiného hospitalizuje i pacienty se závažnými polytraumatickými stavy v rámci dětského traumacentra pro severní Čechy. Fungují zde také některá další specializovaná pracoviště. Kupříkladu dětské diabetologické centrum, centrum pro léčbu růstovým hormonem a dětské hematologické centrum, zabývající se především léčbou dětských pacientů s různými formami leukémie a dalšími závažnými  onemocněními krevního systému. Významný je i podíl Dětské kliniky na úseku, kde se poskytuje  nadregionální péče o novorozence především s nízkou a extrémně nízkou porodní hmotností. Pracují zde rovněž specialisté, kteří dokáží včas odhalit vrozené vady lidského plodu. Rád jsem se detailně seznámil s některými z nich, poslechl si co pediatři chválí a co je trápí nebo brzdí při zajišťování péče o malé pacienty,“ řekl zástupce kraje. Spolu s ostatními si prohlédl i obě jednotky intenzívní a resuscitační péče, jak jsou vybavené inkubátory a podíval se do některých pokojů, mateřské i základní školy, které jsou na klinice zřízené.

    Masarykova nemocnice je nyní celá soustředěna do nového areálu v Ústí nad Labem Bukově. Stěhování bylo ukončeno v tomto roce a znamenalo doslova předěl ve více jak stoleté historii nemocnice. V roce 2004 personál ústecké Masarykovy nemocnice ošetřil ambulantně přes 150 tisíc pacientů a na jednotlivých odděleních  bylo hospitalizováno téměř  44 tisíc lidí.

 

Připravila: Naďa  Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabková.n @kr-ustecky.cz

 

Petr Fiala a Vladimír Záhorský navštívili také pracoviště JIP
Petr Fiala a Vladimír Záhorský navštívili také pracoviště JIP

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.10.2005 / 11.10.2005 | Zveřejnit od-do: 11.10.2005-11.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém