Orientační nabídka


 

Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku
Další ze série návštěv v krajem zřizovaných ústavech sociální péče absolvoval náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala 31.května. Spolu s pracovníky odboru sociální péče a zdravotnictví tentokrát navštívil ústavy sociální péče v Hamru u Litvínova, v Janově, v Nové Vsi v Horách a Domov důchodců a penzion pro důchodce v Meziboří.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31.května

 

Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku

 

Další ze série návštěv v krajem zřizovaných ústavech sociální péče absolvoval náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala 31.května.  Spolu s pracovníky odboru sociální péče a zdravotnictví tentokrát navštívil ústavy sociální péče v Hamru u Litvínova, v Janově, v Nové Vsi v Horách a Domov důchodců a penzion pro důchodce v Meziboří.

            V Ústavu sociální péče v Hamru v Litvínova, se Petr Fiala zajímal především o provoz ústavu a technický stav jeho objektu. Toto zařízení pečuje o muže s mentálním postižením a je detašovaným pracovištěm Ústavu sociální péče Litvínov Janov. „Objekt ústavu v Hamru je přibližně sto let starý a to se pochopitelně odráží na jeho stavu. Výrazně tu chybí bezbariérový přístup, který je dnes ve většině našich zařízení standardem. Přes tyto nedostatky, ale zařízení funguje bez problémů a o klienty je zde dobře postaráno,“ poznamenal Petr Fiala.

            Druhou zastávkou byl Ústav sociální péče Litvínov Janov. V tomto zařízení s přibližně 120 lůžky, kraj investuje kraj 48 milionů korun do vybudování střešní nástavby. V nových prostorách vznikne chráněné bydlení, pracovní dílny pro klienty a přestěhuje se sem i prádelna a část zázemí ústavu. Práce na střešní nástavbě by měly skončit v září.

Stavební práce v současné době probíhají i v Ústavu sociální péče Nová Ves v Horách, který byl další zastávkou výjezdu. Od srpna loňského roku zde probíhá přístavba obytného křídla. Ústecký kraj na ní ze svého rozpočtu vyčlenil více než 12 milionů korun. „Nové prostory nezvýší kapacitu zařízení, ale měly by výrazně zlepšit podmínky pro jeho klientky. Díky investici do přístavby bude možné snížit počet lůžek na pokojích. Myslím, že to bude pro klientky i zaměstnance ústavu příjemná změna,“ uvedl Petr Fiala.

            Poslední zastávkou byl Domov důchodců a penzion pro důchodce v Meziboří. Petr Fiala se zde seznámil s provozem zařízení a možnostmi jeho dalšího rozvoje. O více než 150 seniorů se v tomto zařízení stará přibližně 90 zaměstnanců. „Myslím, že domov v Meziboří je dobrým příkladem toho, že krajská zařízení se umějí o své klienty dobře postarat. Vyzdvihl bych to, že zdejší domov je součástí života města a senioři tak nejsou vyloučeni z běžného života. Ocenit musím i práci personálu, který zajišťuje pro klienty široké spektrum služeb,“ poznamenal Petr Fiala.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku

Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku

Petr Fiala navštívil ústavy sociální péče na Mostecku

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.6.2006 / 2.6.2006 | Zveřejnit od-do: 2.6.2006-2.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém