Orientační nabídka


 

Petr Fiala navštívil víkendovou tradiční zahradní slavnost v Petrohradské léčebně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala navštívil víkendovou tradiční zahradní slavnost v Petrohradské léčebně
Zahradní slavnosti, během kterých se areál Psychiatrické léčebny v Petrohradě otevírá široké veřejnosti, mají již dlouholetou tradici. Letos 16. června 2007 se konala již po patnácté a mezi mnoha hosty nechyběl ani náměstek hejtmana Petr Fiala.
 

 
 

Tisková zpráva 18. 6. 2007

 

Petr Fiala navštívil víkendovou tradiční zahradní slavnost v Petrohradské léčebně

 

Zahradní slavnosti, během kterých se areál Psychiatrické léčebny v Petrohradě otevírá široké veřejnosti, mají již dlouholetou tradici. Letos 16. června 2007 se konala již po patnácté a mezi mnoha hosty nechyběl ani náměstek hejtmana Petr Fiala. Ten jménem svým i jménem hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce poděkoval za pozvání a poblahopřál zástupcům léčebny k letošnímu výročí. „Jsem rád, že letošní zahradní slavnost v Petrohradě je zároveň  oslavou pětapadesátiletého výročí založení léčebny. Je to úctyhodná tradice a všichni, kdo se o ní přičinili zaslouží poděkování. Práce personálu léčebny, jíž prošlo od roku 1952 přes 13 tisíc pacientů, je nezastupitelná, náročná a velmi si jí cením,“ řekl během krátkého proslovu k návštěvníkům slavnosti Petr Fiala.

Pro návštěvníky slavnosti, kterou moderoval Eduard Hrubeš, byl připraven bohatý program. Mohli si poslechnout hudbu v podání formace J. J. Jazmen, folklórní cimbálové skupiny Pernica, bluegrasových COP nebo ABBA stars. V rámci doprovodného programu bylo v vidění loutkové divadlo, jízda na koních nebo výstava osobních a sanitních vozů. Připraven byl také prodej výrobků pracovní terapie klientů psychiatrické léčebny.

Psychiatrická léčebna Petrohrad je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje. V obci Petrohrad sídlí v areálu zámku, jehož historie sahá až do 16. století. První pacienti byli přijati do léčebny v březnu roku 1952 a přicházeli z psychiatrických léčeben z celých Čech a Moravy. Postupem času se původně spíše azylové zařízení s kapacitou 200 lůžek začalo přeměňovat na psychiatrickou léčebnu pro okresy Louny a Chomutov. Až do roku 1965 byl areál omezen na barokní křídla, později se rozrostl i o křídlo renesanční. Po roce 1991, po zániku Okresního ústavu národního zdraví Louny  kdy se léčebna stala samostatným právním subjektem, byly provedeny rozsáhlé stavební úpravy a rekonstrukce zámeckého objektu. Za zmínku stojí fontána zbudovaná v roce 1995 podle návrhu architektky I. Kiszové a rozsáhla oprava vnějších fasád, dokončená v roce 2006. V roce 2003 petrohradská léčebna přešla v rámci delimitace majetku okresních úřadů do majetku Ústeckého kraje.

 

Petr Fiala navštívil víkendovou tradiční zahradní slavnost v Petrohradské léčebně

S ředitelem petrohradské léčebny Ladislavem Henlínem
S ředitelem petrohradské léčebny Ladislavem Henlínem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.6.2007 / 18.6.2007 | Zveřejnit od-do: 18.6.2007-18.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém