Orientační nabídka


 

Petr Fiala představil kraj americkým cestovním kancelářím

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala představil kraj americkým cestovním kancelářím
Ústecký kraj se představil členům Americké asociace cestovních kanceláří ASTA. Na setkání zástupců regionů s členy této organizace náš kraj prezentoval náměstek hejtmana Petr Fiala.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.3.2006

 

Petr Fiala představil kraj americkým cestovním kancelářím

 

Ústecký kraj se představil členům Americké asociace cestovních kanceláří ASTA. Na setkání zástupců krajů s členy této organizace, nad kterým převzal záštitu velvyslanec Spojených státu William J. Cabaniss, náš kraj prezentoval náměstek hejtmana Petr Fiala. Hlavním cílem setkání, které se uskutečnilo 23.března v Praze, bylo seznámit americké zástupce cestovního ruchu se zajímavými místy České republiky. „Většina zahraničních turistů zná převážně Prahu a Karlovy Vary. Z jakého důvodu se tedy Andrew Adamson, režisér Letopisů Narnie vydal přes celý svět, aby svůj film točil v Ústeckém kraji, ve skalách Tiských stěn? Podobně se můžeme ptát i proč se Giacomo Cassanova rozhodl strávit podzim svého života v Duchově. Odpověď je nasnadě: Ústecký kraj má co nabídnout a stojí za to ho navštívit. Ať už patříte mezi milovníky historie, nebo vás lákají přírodní krásy či sport v našem regionu vždy najdete místo, které vás zaujme,“ řekl Petr Fiala během prezentace kraje.

Podle údajů agentury Czechtourism ročně navštíví Ústecký kraj přibližně 1300 turistů ze Spojených států amerických, což je přibližně 0,8 procent z celkového počtu zahraničních návštěvníků kraje.  Přitom na celkovém počtu zahraničních návštěvníků České republiky se Američané podílí přibližně 5 procenty. „Změnit tato čísla a přilákat do našeho kraje víc turistů ze zámoří i dalších zemí rozhodně nebude jednoduché. Konkurence v oblasti cestovního ruchu je velká, musíme se proto soustředit na propagaci našeho regionu a aktivně se účastnit jak podobných setkání tak i veletrhů cestovního ruchu,“ uvedl Petr Fiala.

ASTA je největším profesním sdružením v oblasti cestovního ruchu na světě. Má více než 20 000 členů ve 140 zemích. Byla založena v roce 1931 jako Americká asociace lodních a cestovních agentur. 

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala a velvyslanec Spojených státu William J. Cabaniss
Náměstek hejtmana Petr Fiala a velvyslanec Spojených státu William J. Cabaniss

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.3.2006 / 29.3.2006 | Zveřejnit od-do: 29.3.2006-29.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém