Orientační nabídka


 

Petr Fiala se zúčastnil konference k problematice sociálních služeb

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala se zúčastnil konference k problematice sociálních služeb
Konference na téma sociální služby a možnosti Evropského sociálního fondu EU se uskutečnila 24. května v Ústí nad Labem. Ústecký kraj na ní zastupoval náměstek hejtmana Petr Fiala.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24.5.2006

 

Petr Fiala se zúčastnil konference k problematice sociálních služeb

 

Konference na téma sociální služby a možnosti Evropského sociálního fondu EU se uskutečnila 24. května v Ústí nad Labem. Ústecký kraj na ní zastupoval náměstek hejtmana Petr Fiala. Setkání se zúčastnili zástupci neziskových organizací, úřadu práce, města Ústí nad Labem i krajského úřadu. „I když Ústecký kraj zajišťuje  sociální služby především prostřednictvím svých ústavů sociální péče, věnujeme pochopitelně pozornost i dalším poskytovatelům služeb v této oblasti. Například role nestátních neziskových organizací v systému sociálních služeb je velmi důležitá a právě prostřednictvím kraje získávají na svou činnost dotace. Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat všem, kteří v sociální oblasti pracují. Jejich činnost mnohdy nebývá doceněna tak, jak by si zasloužili,“ řekl v úvodu konference Petr Fiala.

            V rámci konference představilo své projekty ze sociální oblasti celkem 19 organizací. Byla mezi nimi například i příspěvková organizace Ústeckého kraje Základní škola speciální, Pod Parkem z Ústí nad Labem. Na svůj projekt „Člověk a svět práce – Centrum předprofesní přípravy“ získala z Evropského sociálního fondu 2,4 milionu korun. Cílem projektu je zkvalitnění vzdělávání a zlepšení podmínek pro následné vzdělávání a zaměstnávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Díky projektu se tak 65 žáků sedmých až devátých tříd Základní školy speciální aktivně seznamuje například s prací různých profesí v ústecké zoologické zahradě, což jim pomáhá při výběru budoucího povolání.  „Využití evropských peněz v sociálních službách může být velmi široké a různorodé. Myslím, že poskytovatelé služeb už prakticky prokázali, že jsou schopni na svou činnost dotace z fondů EU získat. Kraj bude tuto jejich snahu i nadále podporovat. Rozšíření nabídky v této oblasti je v zájmu všech občanů našeho regionu,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala.

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala se zúčastnil konference k problematice sociálních služeb

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.5.2006 / 24.5.2006 | Zveřejnit od-do: 24.5.2006-24.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém