Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Ústecký kraj má zájem na dostavbě Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Ústecký kraj má zájem na dostavbě Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova
V současné době je dokončena přestavba jednoho z ubytovacích pavilonů, stavba tří chráněných bytů a probíhá kolaudace hlavní dvoupodlažní stavby. Ředitel hájského ústavu Hynek Matonoha vysvětlil, že po převodu stavby na kraj stát nenaplnil dojednaná finanční krytí a průběžné financování stavebního díla vykazuje deficit 10 milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28. 2. 2005

 

Petr Fiala: Ústecký kraj má zájem na dostavbě Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova

 

O postupu stavebních prací v areálu Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje, se v minulých dnech jeli přesvědčit náměstek hejtmana Petr Fiala a člen krajské rady René Budjač. Komplexní rekonstrukce ústavu, v němž žije 57 klientů s mentálním postižením byla zahájena v roce 2000, ovšem po zániku okresních úřadů byly práce zastaveny a pokračovalo se v nich až v roce 2004, kdy se objednavatelem stavebních prací v celkové hodnotě 90 milionů korun stala tato příspěvková organizace Ústeckého kraje.

            V současné době je dokončena přestavba jednoho z ubytovacích pavilonů, stavba tří chráněných bytů a probíhá kolaudace hlavní dvoupodlažní stavby. Ředitel hájského ústavu Hynek Matonoha oběma členům krajské rady vysvětlil, že po převodu stavby na kraj stát nenaplnil dojednaná finanční krytí a průběžné financování stavebního díla vykazuje deficit 10 milionů korun. Současně se zajímal o možnosti finanční pomoci z rozpočtu Ústeckého kraje. „Pro hájský ústav jsme v letošním rozpočtu uvolnili 7,1 milionů korun. Uvědomujeme si ale, že zařízení je v systému poskytování péče lidem s postižením v našem regionu nenahraditelné a stavba nemůže zůstat nedokončena. Věřím, že peníze, o které stát zdejší chlapce připravil, v našem rozpočtu najdeme; toto dílo volá po tom, aby bylo dotaženo do konce,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala.

            Podle něj přispěje dokončení rekonstrukce ústavu k výraznému zlepšení vzájemného soužití hájských občanů s klienty ústavu. V této souvislosti přivítal program postupného zapojování klientů do života obce, představený starostou Karlem Drašnerem. Jde o několik aktivit, zahrnující například brigády nebo akcí s kulturním programem, z nichž nejznámější je každoroční setkávání klientů z podobných zařízení v regionu s názvem Hájský Kohout. „Angažovanost kraje ale neskončí jen s touto rekonstrukcí. Například hlavní hájská komunikace, protínající celou obec a u níž ústav leží, je v naší správě. Byl bych velice rád, kdybychom například našli 2 miliony korun na dokončení oprav započatých v loňském roce,“ přiblížil další záměry náměstek hejtmana.

            Dokončení rekonstrukce a výstavby v Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova je plánováno do roku 2006. Práce byly přerušeny po 1. lednu 2003, kdy po zániku Okresního úřadu v Teplicích ústav nebyl účastníkem smluv uzavřených mezi někdejším okresním úřadem a společností Skanska CZ, a.s.. Nápravy bylo dosaženo i díky úsilí hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, který upozornil ministra financí České republiky Jiřího Sobotku.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala: Ústecký kraj má zájem na dostavbě Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova

Petr Fiala: Ústecký kraj má zájem na dostavbě Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.2.2005 / 28.2.2005 | Zveřejnit od-do: 28.2.2005-28.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém