Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Zájemcům o evropské peníze pomůže MISS

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Zájemcům o evropské peníze pomůže MISS
Ústecký kraj spouští systém, který by měl jeho příspěvkovým organizacím pomoci získávat dotace z evropských fondů. Hlavním úkolem Monitorovacího informačního systému samosprávy, zkráceně MISS, bude zprostředkovat uživatelům z informaci o možnostech čerpání dotací, umožnit snadnou a rychlou orientaci v systému dotačních příležitostí a pomoci při volbě vhodné dotace.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.3.2006

 

Zájemcům o evropské peníze pomůže MISS

 

Ústecký kraj spouští systém, který by měl jeho příspěvkovým organizacím pomoci získávat dotace z evropských fondů. Hlavním úkolem Monitorovacího informačního systému samosprávy, zkráceně MISS, bude zprostředkovat uživatelům z informaci o možnostech čerpání dotací, umožnit snadnou a rychlou orientaci v systému dotačních příležitostí  a pomoci při volbě vhodné dotace. S podrobnostmi o MISS se jeho budoucí uživatelé mohli seznámit 27.března na prezentaci, kterou uspořádal odbor evropských projektů krajského úřadu. „Monitorovací informační systém samosprávy je určen pro krajské příspěvkové organizace a jednotlivé odbory krajského úřadu. Jeho účelem je  zjednodušit a zpřístupnit možnost podávání projektů v rámci strukturálních fondů či jiných dotačních programů. Díky MISS ubude jednotlivým příspěvkovým organizacím, ať už středním školám, nemocnicím, ústavům sociální péče nebo správě a údržbě silnic, práce s přípravou projektů a budou moci snáze komunikovat s pracovníky krajského úřadu, kteří jim se získávám evropských peněz pomohou. Považuji tento projekt za jeden z významných nástrojů pro úspěšnou realizaci Programu €-NET, jehož cílem je zvýšení absorpční kapacity Ústeckého kraje. Pokud vím jsme vůbec první kraj, který takový systém zavádí,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala.

Jak bude celý systém fungovat?  Žadatel zapíše projektový záměr do formuláře v počítači a počká na odpověď prostřednictvím mailu. Nejsou na něj kladeny žádné zvýšené nároky v administrativě nebo odbornosti. Veškerá komunikace s odborem evropských projektů, který bude zajišťovat odbornou část projektu, bude probíhat elektronicky. „Zajistíme všechny nezbytné kroky, to znamená, že MISS pomůže vybrat vhodný dotační zdroj a zjednodušeně řečeno „nastartujeme“ proces schvalování projektu. Stanovíme  také požadavky na financování ze strany Ústeckého kraje,“ popisuje postup vedoucí odboru evropských projektů krajského úřadu Rudolf  Vyčichla. Jednou hlavních výhod podle něj bude, že prostřednictvím systému MISS se bude moci o evropské peníze ucházet i žadatel, který se v oblasti evropských fondů neorientuje a nemá s nimi dosud žádné zkušenosti.

MISS bude tedy jeden z významných nástrojů pro úspěšnou realizaci Programu €-NET, jehož hlavním cílem je zvýšení absorpční kapacity Ústeckého kraje, napomůže uživatelům při vyhledávání finančních podpor pro projektové záměry a podpoří schvalovací proces projektových žádostí. Kromě urychlení schvalovacího procesu projektových záměrů například také zvýšení informovanosti všech zájmových skupin – žadatelů, zájemců o dotace, médií i široké veřejnosti. „Kraji systém zároveň umožní souhrnně sledovat a vyhodnocovat projekty, které jsou předkládány. Získáme lepší celkový přehled o projektových záměrech našich příspěvkových organizací a budeme moci účinněji rozhodovat o spolufinancování z krajského rozpočtu,“ dodává Petr Fiala.

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala: Zájemcům o evropské peníze pomůže MISS

Prezentaci MISS zahájil náměstek hejtmana Petr Fiala (uprostřed)
Prezentaci MISS zahájil náměstek hejtmana Petr Fiala (uprostřed)

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.3.2006 / 28.3.2006 | Zveřejnit od-do: 28.3.2006-28.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém