Orientační nabídka


 

Petr Fiala zvolen pokladníkem Evropské sítě chemických regionů ECRN

11
Dne 19. května 2011 se v Bruselu konalo další zasedání Výkonného výboru a Valné hromady Evropské sítě chemických regionů (ECRN), kterého se jako člen za Ústecký kraj zúčastnil krajský zastupitel Petr Fiala.
 

 
 

S ohledem na regionální volby v Německé spolkové republice letos v dubnu byla hlavním bodem jednání Valné hromady volba nového prezídia ECRN. Prezidentkou ECRN byla zvolena ministryně vědy a hospodářství Saska-Anhaltska Prof. Dr. Birgitta Wolff. V této funkci nahradila Dr. Rainera Haseloffa, který se zhruba před měsícem stal ministerským předsedou Saska-Anhaltska. Novým viceprezidentem ECRN byl zvolen Alberto Cavalli z italského regionu Lombardie a druhým viceprezidentem zůstává vedoucí odboru ministerstva hospodářství Severního Porýní-Vestfálska Karl-Uwe Bütof. Pokladníkem ECRN byl jednomyslně zvolen Petr Fiala, který tak bude spravovat rozpočet této asociace.  

Mezi dalšími body jednání Valné hromady ECRN se objevily schválení rozpočtu a pracovního plánu ECRN pro rok 2011 či uvítání nového členského regionu – vojvodství Mazovského.

 

Současně s jednáním Výkonného výboru a Valné hromady ECRN probíhal meeting k projektu ChemLog zabývajícím se logistikou v chemickém průmyslu. Projekt ChemLog společně s projektem ChemClust (Podpora chemických klastrů), ve kterých je zapojen také Ústecký kraj, jsou právě výsledkem spolupráce a jednání v rámci ECRN.

 

Evropská síť chemických regionů je sdružením 23 regionů z 10 zemí Evropy, jehož cílem je zvyšovat konkurenceschopnost chemických regionů, vzájemně si vyměňovat zkušenosti, spolupracovat a především reprezentovat zájmy chemických regionů v Evropské unii.

 

Připravil: VVAČ ve spolupráci s OTI

1
Předsednictvo ECRN při zasedání, Petr Fiala druhý zleva

2

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 24.5.2011 / 24.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém