Orientační nabídka


 

Pod hradem Hasištejn byl otevřen nový hotel

001
Ředitel Úřadu Regionální rady Pavel Karel Markvart společně s jednatelem společnosti, která získala dotaci, Petrem Borovcem otevřeli na Chomutovsku nový hotel. Hotel Inge byl vybudován nedaleko hradu Hasištejn s přispěním Regionálního operačního programu Severozápad.
Tisková zpráva z 28. června 2012
 

 
 

„Konkrétně se jedná o dotaci ve výši 39,1 milionu korun,“ řekl ředitel úřadu Pavel Karel Markvart. Čtyřpatrový hotel s kapacitou 68 lůžek ve 20 pokojích a 10 mezonetech nabízí hostům restauraci s 80 místy, barem a rozsáhlé wellness zázemí včetně sauny s parní a aromatickou kabinou nebo solárium.

Řešení hotelu pamatuje na bezbariérový přístup pro handicapované včetně parkoviště a výtahů. Hotel je umístěn do přírody a je velmi dobře přístupný z hlavní komunikace, leží přímo na turistických a cyklistických trasách. „Hlavním podnětem k přípravě projektu a výstavbě hotelu byla vize do budoucna, kdy plánujeme podpořit zejména cestovní ruch v oblasti Krušných hor. Na turistiku a návštěvnost horské části regionu Chomutovska bude mít nové ubytovací zařízení pozitivní vliv,“ říká Petr Borovec, jednatel První krušnohorské realitní kanceláře, s. r. o., která je příjemcem dotace z regionálního operačního programu. Hotel Inge přispěje k zatraktivnění lokality pro turisty.

Jak již bylo zmíněno hotel je situován mezi obcí Místo a zříceninou gotického hradu Hasištejn, který se již stal významným místem turistického zájmu s každoroční návštěvností asi 5000 osob.

Na Hasištejnu se koná řada společenských akcí, které vedle památek lákají spoustu turistů – například dobývání hradu, pálení čarodějnic, divadelní vystoupení, oslavy adventu a mnoho dalších.

Prostory hradu lze též využít ke svatebním obřadům. Na jednom takovém oddávala nedávno hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Reportáž si můžete prohlédnout na webové televizi U-TV http://u-tv.geniusmediatv.cz/vite-ze.  

Bližší informace jsou k dispozici na www.hasistejn.cz.

 

Připravila: Marcela Klíchová, tisková mluvčí, Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad

01

01
Slavnostní otevření

02

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.6.2012 / 28.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém