Orientační nabídka


 

Podepsáno: Kraj a ústecká univerzita rozšiřují spolupráci

uj
Smlouvu o vzájemné spolupráci mezi Ústeckým krajem a Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) podepsali ve čtvrtek 30. března hejtman Oldřich Bubeníček a rektor Martin Balej.
 

 
 

Ústecký kraj a UJEP si kladou společně za cíl vytvářet podmínky pro rozvoj univerzity jako významné středoevropské vzdělávací instituce, společně rozvíjet znalostní, vědecký, kulturní a sportovní potenciál Ústeckého kraje, a vytvářet tak z našeho regionu atraktivní místo pro studium, práci a život.

„Návrh smlouvy projednaly orgány kraje a univerzity. Smlouva rozšiřuje možnosti spolupráce, která pochopitelně probíhá již dnes, například společnou prací v Paktu zaměstnanosti a na dalších platformách. V současné době již známe řadu projektů a akcí, do nichž je zapojena univerzita a které kraj podpoří,“ řekl Oldřich Bubeníček.

Obě strany vyjádřily podpisem smlouvy zájem spolupracovat v oblasti rozvoje a vzájemné prezentace, získávání a udržení nejlepších studentů v Ústeckém kraji a využití odborných kapacit UJEP pro rozvoj Ústeckého kraje.

„Vytvořili jsme společné pracovní skupiny, které budou dohlížet na naplňování smlouvy při realizaci konkrétních aktivit. Tato přípravná fáze již ukázala nejen množství témat, která chce kraj podporovat, ale také jeho vstřícnost vůči naší univerzitě,“ sdělil Martin Balej.

Ze strany kraje se do užší spolupráce s UJEP zapojují například odbor školství, mládeže a tělovýchovy, odbory regionálního rozvoje a strategie, přípravy a realizace projektů, dále odbor kultury a památkové péče, odbor zdravotnictví spolu s odborem sociálních věcí a odbor životního prostředí a zemědělství a s odborem kancelář hejtmana. Ze strany UJEP jsou to hlavně garanti jednotlivých aktivit napříč celou univerzitou.

Konkrétní oblasti spolupráce budou zasahovat zejména do oblasti vzdělávání dospělých, pořádání odborných konferencí či podpory fakulty zdravotnických studií. Společná pracovní skupina vytipuje i další oblasti a formy spolupráce tak, aby byla co nejvíce využita odborná kapacita univerzity pro rozvoj kraje i činnost odborů krajského úřadu.

V rámci smlouvy, která předpokládá i finanční pomoc univerzitě, se univerzita společně s krajem zapojí např. do projektu „Chytré město“ (Smart city – Smart region).

uj

uj

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 30.3.2017 / 30.3.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém