Orientační nabídka


 

Podpora kraje Krušnohorské bílé stopě

a
Poslední lednovou sobotu patřily náhorní plošiny Krušných hor již čtvrtému ročníku Krušnohorské bílé stopy, závodu v běhu na lyžích na patnáct kilometrů. Pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové, za finanční pomoci Ústeckého kraje i řady sponzorů a partnerů se jej ve středisku Lesná zúčastnilo ve čtyřech kategoriích asi pětaosmdesát závodníků.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 1. února 2011

   Hezký den patřil bílé stopě v okolí Lesné, ale Krušnohorská bílá stopa (KBS) je nejen název závodu, ale také více než tří stovek kilometrů upravených běžeckých tratí spojujících Lesnou na hranicích Chomutovska a Mostecka se středisky Klíny, Dlouhá Louka, Bouřňák, Fojtovice a Telnice v okrese Ústí nad Labem.  V posledních letech roste zájem veřejnosti o lyžování a lyžařskou turistiku, a proto se krušnohorská trasa  dostává mezi nejoblíbenější místa zimních sportů v Ústeckém kraji, ale také v rámci celé ČR. Projekt KBS se dočkal před několika lety  zásadní podpory od Ústeckého kraje. Jestliže v loňském roce bylo přímo z krajského rozpočtu určeno 700 tisíc korun pro občanské sdružení KBS (jsou v něm již zmíněná střediska), pro letošek byl vyčleněn z účelové dotace cestovního ruchu (turistické cesty) rovný milion korun právě na práce spojené s údržbou a obnovou lyžařských běžeckých stop celé KBS na území čtyř okresů kraje.

   Upravené trati v Krušných horách navazují na stopy na německé straně hor a v  této zimě s ideálními podmínkami pro lyžování  tu mají organizátoři připravené ještě další akce. Dozvíte se o nich třeba na www.kbstopa.cz. 

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

1
Snímky jsou od Antonína Herzána

2

3

4

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 1.2.2011 / 1.2.2011 | Schváleno / Zrušeno: 1.2.2011 / 1.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém