Orientační nabídka


 

Podpora Ústeckého kraje inovačním podnikatelským inkubátorům

1
Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo na svém červnovém zasedání Program na podporu inovačních podnikatelských inkubátorů. Pro letošní rok je pro zájemce připraveno v rozpočtu kraje pět milionů korun...
 

 
 

Tisková zpráva z 10. července 2009

Ústecký kraj vyhlašuje program na podporu inovačních podnikatelských inkubátorů.

Co je inovační podnikatelský inkubátor?

   Podnikatelský inkubátor je vlastně soubor kancelářských prostor, které jsou pronajímány začínajícím podnikatelům s inovačním podnikatelským záměrem. Jinak řečeno: podnikatel se pouští do něčeho nového, jako je například vývoj nových výrobků, technologií či služeb a jejich uvedení na trh. Zřizovatel inkubátoru poskytuje začínajícímu podnikateli kancelářské prostory za zvýhodněnou cenu. Zároveň mu poskytuje i doplňkové služby zajišťující dobrý start jeho podnikání, a to  za zvýhodněnou cenu. Může se jednat o právní služby, účetní služby, školení aj.

   V České republice existuje několik podnikatelských inkubátorů. Ty úspěšné zřizují např. vysoké školy (VŠE v Praze, Vysoká škola báňská – TU Ostrava  nebo Univerzita Palackého v Olomouci), ale i města jako Hradec Králové nebo některé kraje České republiky.

Kdo může žádat?

-          města a obce

-          neziskové organizace

-          střední a vysoké školy

-          podnikatelé

Kolik peněz lze získat?

   Dotace se odvíjí od počtu podnikatelů/firem umístěných v inkubátoru a částka se liší také v prvním, ve druhém a ve třetím roce podpory. Například v prvním roce lze získat až 11.800 měsíčně na jeden subjekt v inkubátoru. Samozřejmě závisí na tom, jaké služby budou v inkubátoru poskytované. Maximální podpora je stanovena hranicí 200.000 EUR za 3 roky podle pravidla de minimis.

Do kdy se podávají žádosti, kde jsou formuláře?

   Žádost je třeba doručit do 20. srpna 2009 na odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje. Všechny potřebné informace (uznatelné náklady, důležité termíny atd.) jsou sepsány v programu. Spolu s formulářem žádosti je program vyvěšen od 10. července v sekci EU, granty a dotaceDotační tituly kraje (www.kr-ustecky.cz). Informace Vám také poskytne Ing. Josef Svoboda z odboru regionálního rozvoje, tel. 475 657 510.

 

   (Program nepodporuje výstavbu inkubátorů, na to jsou určeny jiné programy. Zaměřuje se výhradně na podporu jejich provozu.)

 

ORR KÚÚK

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 10.7.2009 / 10.7.2009 | Schváleno / Zrušeno: 10.7.2009 / 9.8.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém