Orientační nabídka


 

Podporu dokončení dálnice D8 vyjádřilo na webových stránkách Ústeckého kraje již 300 občanů

1
Podporu co nejrychlejší dostavbě dálnice D8 vyjádřilo za první dny od vyhlášení výzvy dne 30. července 2012 téměř 300 občanů, a to nejenom z Ústeckého kraje, ale také z Prahy, Středočeského, Jihočeského nebo Libereckého kraje. Vzhledem k opětovnému zastavení výstavby úseku dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi se Ústecký kraj rozhodl umožnit občanům vyjádřit svoje názory a podporu dostavbě na webových stránkách kraje www.kr-ustecky.cz.
 

 
 

Tisková zpráva z 7. srpna 2012

„Názory a reakce občanů jsou jednoznačné – dálnice se musí co nejdříve dokončit. Zdržování dostavby je nesmyslné, přináší pouze ekonomické ztráty a zhoršuje životní prostředí lidem, kteří musí žít na objízdných trasách,“ uvedla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

Žaloba sdružení Společnost ochránců životního prostředí a nekompletnost 17 let staré dokumentace ministerstva životního prostředí k posouzení vlivu dálnice D8 na životní prostředí jsou důvodem k dalšímu pozastavení dostavby této klíčové stavby v Ústeckém kraji. Krajský úřad Ústeckého kraje se na základě rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem bude muset znovu zabývat odvoláním ekologických aktivistů proti stavebnímu a územnímu rozhodnutí.

Vybrané názory občanů:

Je třeba změnit právní řád, aby se aktivisté museli zodpovídat za škody způsobené svým jednáním.

Jiří S., Jindřichův Hradec

 

Stav na silnicích v okolních obcích je již neúnosný a hraničí s přímým ohrožením života jejich obyvatel. Dálnici je nutné dostavit a nenechat se šikanovat rádoby ekology.

Pavel Š., Lovosice

 

Jako daňový poplatník bych nechal výdaje spojené s nesmyslnými průtahy v dostavbě uhradit potížistům. Stavba dálnice D8 je v současné době natolik rozestavěná, že její pozastavení nemá nejmenší logický podtext!

Libor K. Most

 

Ať to ti aktivisté zkusí bydlet v lokalitách, kde se bojí přejít silnici, kde jim praskají domy, auta ohazují v dešti a v zimě fasády domů, nedá se spát ani ve dne ani v noci, bydlím přímo u silnice E55. Stačí, že blízko domu máme celní sklad a dopravní firmu. Lituji ty lidi, kteří marně čekají.

František S., Dubí u Teplic

 

Myslím si, že neustálé protahování dostavby dálnice působí mnohem větší ekonomické a snad i ekologické škody než sám její provoz.   Náš kraj je spojnicí s naším hospodářským partnerem Německem a proto je důležité dálnici dokončit. Doufám, že tato dostavba pomůže odklonit část dopravy z našich obcí. Děkuji za možnost vyjádření podpory.

Václav H., Litoměřice

 

Podporu dostavbě dálnice D8 vyjadřuji jak za celou svou rodinu, tak i za spolupracovníky ve firmě. Všichni se pohybujeme v regionu, kde nám ten nepatrný kousek chybějící dálnice neskutečně ztrpčuje život. K problematice dostavby se vyjadřuji poprvé, vede mi k tomu opravdu obrovské zklamání s opětovným zastavením stavby, ať už jsou důvody jakékoliv. Paní hejtmanku jednoznačně podporuji v jejím úsilí o prosazení dostavby dálnice D8.  

Josef Š., Ústí nad Labem

 

Dobrý den, jsem řidič kamionu a dostavba dálnice D8 je opravdu nutná. Podporuji!

Radek S., Roudnice nad Labem

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 7.8.2012 / 7.8.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém