Orientační nabídka


 

Podporu technického vzdělávání stvrzuje memorandum

Střední škola technická v Mostě a Okresní hospodářská komora Most stvrdila dlouholetou úzkou spolupráci podpisem memoranda. Deklaruje všestrannou podporu technického vzdělávání s důrazem na obory tradičních řemesel. Memorandum o spolupráci podepsali ředitel Střední školy technické v Mostě Karel Vokáč a předseda Okresní hospodářské komory v Mostě Rudolf Jung.
Tisková zpráva ze dne 19. října 2023
01
 

 
 
Celé setkání zástupců školy a okresní hospodářské komory se neslo v přátelském duchu. Stěžejním tématem komunikace všech bylo vzdělávání mládeže, a to především na úrovni středního vzdělávání se zaměřením na technické obory. Nedílnou součástí bylo také zhodnocení současné situace, kdy škola spolupracuje s mnoha společnostmi, a to nejen v regionu, ale v celé České republice. 

Pan ředitel Vokáč představil aktivity, které škola připravuje, aby zatraktivnila polytechnické vzdělávání. V současnosti již škola disponuje dílnami, které svým vybavením a zařízením odpovídají nárokům 21. století, a tudíž vzdělávání v jednotlivých oborech odpovídá nárokům potenciálních zaměstnavatelů, a to nejen z regionu Ústecka.

Předseda okresní hospodářské komory Jung potvrdil nezbytnost všestranné podpory technického vzdělávání, a to s důrazem na obory tradičních řemesel, bez kterých se společnost, ale i podnikatelské prostředí neobejde. V současné době hrozí v těchto oborech a specializací generační problém, který musí vzdělanostní systém včas zachytit. K tomu i komora věnuje značné úsilí a podpis tohoto memoranda tyto snahy prezentuje odborné i občanské veřejnosti. Jako jednu z podmiňujících aktivit komora připravuje aktualizaci projektu „Mosty k matematice“, který byl v uplynulých létech ze známých důvodů utlumen. Rudolf Jung ocenil současnou excelentní vybavenost školy jako základní předpoklad zatraktivnění technických oborů. 

Zdroj: Střední škola technická v Mostě

1
Ředitel Karel Vokáč (vlevo) a předseda Rudolf Jung při podpisu memoranda

 

2
K podpisu memoranda došlo na půdě Střední školy technické v Mostě

 

3
Setkání se zúčastnilo vedení školy i okresní hospodářské komory

 
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 19.10.2023 / 19.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém