Orientační nabídka


 

Pohádkové bytosti na zámku Nový Hrad si užily krásnou neděli

11
Pojďte s námi do pohádky aneb po stopách pověstí Novohradských - to byl název nedělní akce pro děti na krajském zámku Nový Hrad u Jimlína. Stovky dětí, které přišly v pohádkových převlecích, přivítala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a radní Jana Ryšánková a Petr Jakubec. I oni se představili v královských pohádkových kostýmech.
 

 
 

Tisková zpráva z 5. 9. 2010

 

"Pojďte s námi do pohádky aneb po stopách pověstí Novohradských" byl název nedělní akce pro děti na krajském zámku Nový Hrad u Jimlína. Stovky dětí, které přišly v pohádkových převlecích, přivítala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a radní Jana Ryšánková a Petr Jakubec. I oni se představili v královských pohádkových kostýmech.

Příjemné slunečné počasí a připravený bohatý program přilákaly na Nový Hrad velké množství návštěvníků. Rodiče doprovázeli své ratolesti oblečené do kostýmů pohádkových bytostí. Očekávala se totiž mimo jiné soutěž o nejlepší masku. Na děti a jejich doprovod však čekala řada atrakcí, soutěží a zábavy.

O jedenácté hodině přišli přivítat děti a jejich rodiče členové vedení kraje. Hejtmanka Jana Vaňhová pozdravila zejména malé školáky, kterým již nastaly školní povinnosti. „Zámek Nový Hrad je majetkem Ústeckého kraje a v posledních letech byl nákladně opraven, aby mohl sloužit veřejnosti a všem zájemcům o kulturní památky,“ řekla Jana Vaňhová.

Všichni pořadatelé a účinkující se rovněž přistrojili do pohádkových kostýmů. Byl zde i stánek Ústeckého kraje a nabídl dětem jak výtvarnou soutěž o nejlepší obrázek zámku Nový Hrad, tak i kvíz znalostí o pohádkách a pověstech. Na centrálním pódiu se střídali hudebníci, divadelníci a kouzelník. Děti se mohly vyfotografovat s živým medvědem, své ukázky zde předváděl sokolník s dravými ptáky. Zámecká věž nabídla krásný pohled do kraje. Návštěvníci využili též možnost prohlídky zámku, pro odvážnější děti byla připravena strašidelná zámecká cesta.

Pohádkově laděný program navštívilo více než dva tisíce lidí. Pořadatelem byl Ústecký kraj.

 

1
Pořadatelský tým Ústeckého kraje.

2
Začaly se scházet pohádkové bytosti. Princezny ...

3
... trpaslíci ...

4
... drak ...

6
... i vodník.

11
Hejtmanka Jana Vaňhová si zvolila kostým královny, radní Petr Jakubec převzal roli krále a v modrých šatech princezny se přidala radní Jana Ryšánková.

1a

2a
3a
Soutěžní dětské obrázky jimlínského zámku.

aa
Hejtmanka Jana Vaňhová si za jeden z oceněných pohádkových kostýmů vybrala malou Červenou Karkulku.

dd
Zámecké nádvoří bylo plné soutěží pro děti.

rr
hh

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 5.9.2010 / 5.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém