Orientační nabídka


 

Poláky a Rusy nadchla turistická nabídka Ústeckého kraje

001
Ústecký kraj se zúčastnil nového veletrhu cestovního ruchu Arena Tourism Poland v Ostrodě ve Warminsko - mazurském kraji na severu Polska. Blízkosti akce využili i organizátoři zájezdů z Ruska. Nabídka kraje se návštěvníkům líbila. Zájem byl především o lázeňské pobyty, dětské tábory v hotelových zařízeních a o turistické programy na klíč.
Tisková zpráva ze dne 16. října 2013
 

 
 

Arena Tourism Poland je jedním z nejmodernějších a třetím největším veletržním areálem v Polsku. Nový veletrh svůj první ročník zvolil v režimu B2B, což představuje možnost osobních jednání s obchodními partnery a touroperátory (= lidé organizující výlety a zájezdy) ze všech zúčastněných zemí na workshopech.

„Polský veletrh v Ostrodě je příkladem hledání nových turistických destinací ruku v ruce s budováním polské infrastruktury, konkrétně s dobudováním dalších úseků dálnice vedoucí od německo-polských hranic ve Frankfurtu nad Odrou směrem do vnitrozemí Polska přes Poznaň až do Gniezna, odkud se pokračuje do oblasti Mazurských jezer, Gdaňska a ruského Kaliningradu,“ uvedl k veletrhu radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj, cestovní ruch a zahraniční vztahy Jan Szántó a dodává: „Poláci vyhledávají nové lokality s horskými středisky pro zimní sporty, zajímají se o vinařství a nevšední krásu pískovcových skal v Českém Švýcarsku. Z opačného pohledu je turistický potenciál Warminsko – mazurského kraje obrovský zejména díky nespočtu Mazurských jezer vhodných pro letní turistiku, což je předpoklad pro mezinárodní spolupráci v obou krajích v oblasti cestovního ruchu.“

Veletrh Arena Tourism Poland se konal od 10. do 12. října. Zejména díky režimu B2B byl podnětem pro přípravu turistické nabídky čtyř turistických destinací Ústeckého kraje České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří pro podchycení zájmu polských a ruských turistů.

Připravila: Bc. Ellen Herzogová, Odbor regionálního rozvoje, Oddělení cestovního ruchu, Krajský úřad Ústeckého kraje

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Poláci měli zájem o turistické informace i regionální produkty.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 16.10.2013 / 16.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém