Orientační nabídka


 

Pomoc regionům postiženým povodněmi

1
Tisková zpráva Asociace krajů ČR z 18. 5. 2010 ke koordinaci postupu při protipovodňových opatřeních.
 

 
 

Dnes, v úterý 18. 5. 2010, v osm hodin ráno se uskutečnila videokonference zástupců všech krajů České republiky, kterou svolal předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Michal Hašek.

Videokonference měla dvě části. Nejprve se vzájemně informovali o situaci hejtmani a zástupci krajů postižených povodněmi, ve druhé části se zapojili i hejtmani a zástupci krajů, kterým se současné povodně vyhnuly. Všichni hejtmani se shodli na společné koordinaci postupu mezikrajové pomoci cestou Asociace krajů ČR. „Shodli jsme se, že do tohoto pátku budou sumarizovány všechny požadavky i nabídky pomoci. Jsem rád, že ze strany hejtmanů z oblastí nezasažených povodní přicházely už dnes konkrétní nabídky finanční i materiální pomoci. Týká se to především vysoušečů, techniky silničářů, ale třeba i pytlů na písek pro tvorbu provizorních protipovodňových hrází. Zároveň jménem hejtmanů děkuji za dosavadní pomoc vládě České republiky i všem dalším veřejným a soukromým institucím a samozřejmě hlavně profesionálním i dobrovolným záchranářům,“ shrnul Michal Hašek.

Kraje oceňují pomoc ze strany státu, kterou koordinují ministr obrany a ministr vnitra. I díky tomu v současné době není nutné, aby kraje posílaly do postižených regionů například jednotky dobrovolných hasičů. Armáda je v současné době připravena poslat na pomoc až pět tisíc vojáků. „Dále máme informaci, že ministerstvo financí má připravené prostředky, které mohou být použity ihned poté, co opadne voda, aby mohlo být co nejdříve zahájeno odstraňování povodňových  škod,“ dodává Michal Hašek.

Hejtmani z krajů zasažených povodní, tedy Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského se dohodli, že videokonference se uskuteční každý den ráno, kdy si předají aktuální informace a budou koordinovat svůj další postup.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 18.5.2010 / 18.5.2010 | Účinnost do: 31.5.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém