Orientační nabídka


 

Poradna při finanční tísni zahajuje činnost v Ústí nad Labem

5
Za účasti hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a senátora Pavla Sušického byly dnes slavnostně otevřeny v budově krajského úřadu v Dlouhé ulici v Ústí nad Labem nové prostory Poradny při finanční tísni, kterou provozuje stejnojmenná obecně prospěšná společnost. Poradenství pro klienty poskytuje bezplatně.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 10. května 2010

 

Za účasti hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a senátora Pavla Sušického byly dnes slavnostně otevřeny v budově krajského úřadu v Dlouhé ulici v Ústí nad Labem nové prostory Poradny při finanční tísni, kterou provozuje stejnojmenná obecně prospěšná společnost. Poradenství pro klienty poskytuje bezplatně.

 Obecně prospěšná společnost Poradna při finanční tísni (Poradna) otevřela v pondělí 10. května 2010 svoji kancelář v Ústeckém kraji. Předlužení spotřebitelé tak mohou využívat poradenský servis blíže svému domovu. Ústecká Poradna je už třetí pobočkou, v roce 2008 vznikla první kancelář Poradny v Praze, loni byla otevřena pobočka v Ostravě. Poradna za dobu své existence poskytla poradenství pro více než 20 tisíc klientů.

 Úkolem nově zřízené kanceláře Poradny při finanční tísni bude pomáhat dlužníkům hledat řešení v situaci, kdy jim v důsledku neschopnosti splácet dluhy hrozí sociální vyloučení. Zároveň bude Poradna vyvíjet informační a osvětovou činnost mezi potenciálními dlužníky a přispěje tak k principům zodpovědného úvěrování.

 „V období, kdy stále doznívají důsledky hospodářské krize a Ústecký kraj je jeden ze strukturálně postižených regionů, je pro mnohé občany nezaměstnanost a snaha řešit finanční potíže pomocí nevýhodných úvěrů reálnou hrozbou. Jsem ráda, že další pobočka Poradny se otevírá právě v Ústeckém kraji. Vítáme každou formu pomoci pro občany, kteří se dostali do situace, v níž si už nedokáží poradit sami,“ říká hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

 „Zaměstnanci Poradny zdarma pomohou klientům, kteří se ocitli v platební neschopnosti, nebo jim taková situace hrozí. Zaměstnanci poradí, jak postupovat při telefonické či písemné komunikaci s věřiteli, soudy nebo soudními exekutory. Poradna dále nabízí bezplatné a diskrétní konzultace k oddlužení (osobní bankrot) podle insolvenčního zákona. Zvláštní službou Poradny je přímá pomoc s vyplňováním návrhu na povolení oddlužení k soudu,“ dodal David Šmejkal, ředitel Poradny.

 Mezi partnery Poradny jsou jak největší banky, tak stavební spořitelny, spotřebitelské sdružení, nadace či vysoká škola. Tato skutečnost garantuje profesionální služby, které Poradna nabízí klientům bezplatně. Vyškolení poradci jsou k dispozici spotřebitelům v Praze, Ostravě a dnes již i v Ústí nad Labem, a to jak osobně, tak na několika poradenských linkách.

 Jedním ze záměrů Poradny bude varovat před tzv. oddlužovacími firmami, které nabízejí buď dojednání nových splátkových kalendářů nebo tzv. oddlužení, většinou formou nových úvěrů. Tato forma podnikání často vede ke zneužívání tíživé situace klientů a klienty uvádí do ještě větších dluhů.

 

1
Hejtmanka Jana Vaňhová diskutuje před slavnostním otevřením Poradny s moderátorem Josefem Aloisem Náhlovským. Uprostřed je ředitel ústecké Poradny David Šmejkal.

2
Kromě hejtmanky Jany Vaňhové a senátora Pavla Sušického se zahájení činnosti Poradny zúčastnili členové správní rady obecně prospěšné společnosti Poradna při finanční tísni Stanislava Kopřivová a Ondřej Škorpil.

3

Symbolické přestřižení pásky.

4

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 10.5.2010 / 10.5.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém