Orientační nabídka


 

Poslední letošní setkání Poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené

Naposledy v letošním kalendářním roce se na půdě krajského úřadu sešel Poradní orgán hejtmana pro seniory a zdravotně postižené pod vedením předsedkyně Drahomíry Karasové. Při jednání zazněly především informace o průběžném naplňování cílů Ústeckého krajského plánu pro vyrovnání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením v letech 2021-2025.
Tisková zpráva ze dne 19. prosince 2022
Dagmar Karasová
 

 
 
Jedním z bodů programu byla i problematika posílení finanční podpory sportovců se zdravotním postižením a jejich sportovních organizací. Náměstek a statutární zástupce hejtmana Jiří Kulhánek informoval o možnosti využití dotačních titulů v oblasti školství, především pak o dotačním titulu SPORT 2023, pro který je alokováno v příštím kalendářním roce celkem 10 milionů korun. Informace o dotačních programech jsou již zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje v sekci Dotace.

Poradní orgán rovněž chystá pro kalendářní rok 2024 nové ocenění, Den bez bariér Ústeckého kraje, které by se vyhlašovalo v zájmu podpory aktivit přispívajících významným způsobem ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením spojeným s odstraněním architektonických a informačních bariér. Symbolem bourání bariér by bylo kladívko a jednalo by se o cenu předávanou hejtmanem Ústeckého kraje. V průběhu roku 2023 budou specifikovány detaily a námět ocenění bude předložen hejtmanovi k rozhodnutí.

Poradní orgán hejtmana Ústeckého kraje se schází zpravidla jednou v průběhu kalendářního čtvrtletí.

Předsedkyní Poradního orgánu hejtmana Ústeckého kraje (POHÚK) je Drahomíra Karasová
Předsedkyní Poradního orgánu hejtmana Ústeckého kraje (POHÚK) je Drahomíra Karasová

 

Na základě podnětu od poradního orgánu Ústecký kraj uskutečnil v minulém měsíci školení s profesionálními hasiči a záchranáři pro osoby se zdravotním postižením
Na základě podnětu od poradního orgánu Ústecký kraj uskutečnil v minulém měsíci školení s profesionálními hasiči a záchranáři pro osoby se zdravotním postižením

 
 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 19.12.2022 / 19.12.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém