Orientační nabídka


 

Povodňová hráz v Ústí nad Labem byla oficiálně otevřena

11
Dopravní protipovodňové opatření na silnici I/30 bylo dnes oficiálně otevřeno za účasti hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a ústeckého primátora Víta Mandíka. Povodňová hráz, která je součástí základního komunikačního systému krajského města, byla pro motoristy zprovozněna již 1. července.
Tisková zpráva ze 7. 7. 2011
 

 
 

„Tato nová komunikace s protipovodňovou hrází má pro krajské město velký význam. Je však jednou z dalších důležitých dopravních staveb v kraji,“ uvedla při slavnostním otevření hejtmanka Jana Vaňhová. „Očekávám, že investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic, se stejně zodpovědně postaví k dokončení chybějícího úseku dálnice D8 přes České středohoří a ke stavbě rychlostní silnice R7. Tyto stavby dopravní infrastruktury jsou důležité nejen pro obyvatele a návštěvníky našeho kraje, ale zejména pro investory, kteří míří do kraje s nabídkou nových pracovních míst,“ dodala Jana Vaňhová.

 

Cílem této stavby, která omezí častá zaplavení vozovky podél Labe v centru krajského města, bylo zlepšení průjezdnosti a posílení kapacity v Přístavní ulici, která se změnila ve čtyřproudovou komunikaci. Zabezpečena tak bude ochrana před pětiletou vodou. Stavba je spojena s vylepšením tak zvaného zanádražního prostoru, kde byly za ústeckým hlavním nádražím nedávno zpřístupněny podzemní garáže a můstek spojující nábřežní korzo s novým přístavním molem.

 

Financování pro investora ŘSD zajistil Státní fond dopravní infrastruktury, dodavatelem bylo sdružení Viamont DSP, Subterra a EDS. Práce na stavbě byly zahájeny v dubnu 2009, cena se vyšplhala na 600 milionů korun.

 

3
Hejtmanka Jana Vaňhová při oficiálním uvedení do provozu protipovodňového opatření v krajském městě neopomněla zdůraznit potřebu dostavby dálnice D8 a dalších páteřních komunikací v kraji

4
Stříhání pásky (zpava): hejtmanka Jana Vaňhová, Karel Havlíček, ředitel odboru SFDI, ústecký primátor Vít Mandík a Milan Dundr, ředitel chomutovské správy ŘSD

55
Náměstek hejtmanky Arno Fišera (vlevo) spolu s hejtmankou a ústeckým primátorem přivítal rovněž realizaci důležité protipovodňové stavby v krajském městě (detali stavby v pozadí je uveden na následujícm snímku) 

ěě
Celkový pohled na povodňovou hráz za zanádražním prostorem v Přístavní ulici na komunikaci I/30, jak je ke spatření z výhledu zámečku Větruše

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 7.7.2011 / 7.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém