Orientační nabídka


 

Povodňový plán Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Lovosický dnešek (Miroslav Hvorka)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Lovosický dnešek (Miroslav Hvorka) ze dne  18. 4. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

Paní Žatecká,

prosím o informaci o zpracovaném povodňovém plánu Ústeckého kraje, o kterém mluvil vedoucí odboru ŽP krajského úřadu p. Zadražil v TV zpravodajství Ústeckého kraje 6.4.2005. Informace by měla sloužit pro článek v měsíčníku Lovosický dnešek s odvoláním na Vás jako informátora.

 

Podle slov p. Zadražila, na základě dohody s Povodím Labe s.p., se začnou připravovat protipovodňová opatření pro město Děčín, Ústí nad Labem - Střekov, a pro obec Křešice. Z dalších priorit byly vybrány m. j. jde o komplex opatření ochrany města Lovosic a Lovochemie a současně i navazující opatření na pravém břehu Labe v obci Píšťany a Velké Žernoseky. Zajímají mě podrobnosti týkající se právě Lovosic a okolí (pokud podrobnosti tyto existují).

 

Odpověď:

Vedoucí krajského odboru životního prostředí a zemědělství Jan Zadražil hovořil o přípravě protipovodňových opatření na dolním toku řeky Labe, které chce Ústecký kraj uplatňovat do seznamu opatření Plánů hlavních povodí  České republiky. Jejich schválení se předpokládá do konce roku 2006. Část těchto prioritních opatření k návrhu připravuje Povodí Labe s.p. a část Ústecký kraj.

Rada Ústeckého kraje na svém posledním jednání 29. března vzala na vědomí návrh postupného zahájení projektové a inženýrské přípravy protipovodňových opatření na dolním toku řeky Labe, při tzv. stoleté vodě, za spoluúčasti rozpočtu Ústeckého kraje. Odsouhlasila i seznam priorit a z nich vybrala opatření u nichž uložila předložení návrhu zadávacích podmínek a návrh zajištění financování projektové a inženýrské přípravy.

Z oblasti Lovosicka se jedná o protipovodňová opatření ve Velkých Žernosekách, kde je navrhováno vylepšení podloží a tělesa trati a vybudování mobilních stěn v podjezdech, dále ochrana obce Píšťany z jižního směru zemními hrázemi a mobilní stěnou. Tato dvě opatření jsou součástí třetí odsouhlasené priority, ochrany města Lovosice včetně areálu Lovochemie. Náklady na provedení těchto opatření byly vypočteny externí firmou v rámci studie protipovodňových opatření na dolním toku řeky Labe a celkem dosahují  746,679 milionů korun. Podstatná část Povodňového plánu Ústeckého kraje by měla být zveřejněna 10. května 2005 na internetových stránkách Ústeckého kraje (www.kr-ustecky.cz).

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.4.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 25.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém