Orientační nabídka


 

Poznejte zblízka organizaci UNICEF

001
Tento týden máte jedinečnou možnost nahlédnout do fungování organizace UNICEF. Její práci se podařilo zachytit ve fotografiích, které budou vystaveny do 27. listopadu v Obchodním centru Forum v Ústí nad Labem. Tématem fotografií je snaha přiblížit UNICEF v roce 1946 a v roce 2011. Výstavu podpořil Ústecký kraj.
Tisková zpráva z 23. listopadu 2011
 

 
 

Tato výstava má své opodstatnění, jelikož v letošním roce to bude přesně 65 let od založení dětského fondu OSN – UNICEF. „Jsme velmi rádi, že nám OC Forum umožnilo instalovat výstavu fotografií v jeho prostorech. Rádi bychom také poděkovali Ústeckému kraji, který převzal záštitu a podporu nad touto akcí. Doufáme, že se nám podaří přiblížit organizaci i lidem, kteří doposud o dětském fondu neměli ponětí,“ informuje organizátor Lubomír Machoň a dodává: „V době konání akce si účastníci budou moci zakoupit i nějaké přání čí výrobky UNICEF a přispět tak na dobrou věc.“

 

Práci organozace podporovalo a podporuje mnoho významných osobností na celém světě (Audrey Hepburn, Mia Farrow, Leo Messi, David Backham a mnoho dalších), ti nejaktivnější se stávají vyslanci dobré vůle UNICEF. V České republice jsou jimi Jiřina Jirásková, Patrik Eliáš či Michal Viewegh. Projekt v Ústí nad Labem podpořili i Ondřej Holomek a Jiří Suchý (hráči HC Slovan). Oba akci podpořili včera svou přítomností ve Foru, kde se odehrála jejich autogramiáda a prodej dresů a hrnků s logem Ústeckých lvů. Výtěžek z prodeje půjde na účet UNICEF. 

 

Více informací o výstavě a doprovodném programu naleznete na www.forumustinadlabem.cz.

 

65 let výročí od založení

 

UNICEF – Dětský fond OSN vznikl 11. prosince 1946 a v letošním roce oslaví 65 let práce pro děti, kterým se nedostává základní zdravotní a výživové péče, vzdělání a ochrany. Tuto činnost převzal od první humanitární organizace OSN, kterou byla UNRRA (první humanitární organizace pracující pod hlavičkou OSN byla založena v roce 1943 za účelem poskytování všestranné bezplatné pomoci zemím postiženým 2. světovou válkou. Po skončení války její agendu postupně přebíraly ostatní úřady OSN a v roce 1949 tak mohla být její činnost ukončena).

UNICEF je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou, zlepšováním životních podmínek a podporou všestranného rozvoje znevýhodněných a ohrožených dětí všude tam, kde to jejich životní situace vyžaduje. Programy na pomoc dětem nejsou financovány z rozpočtu OSN, ale výhradně z dobrovolných příspěvků a prodeje pohlednic a zboží s logem UNICEF.

92,4% všech získaných finančních prostředků zajišťuje přímé programové výdaje, 4,8% jde na tzv. Programovou podporu (ostraha skladů, doprava, atd.) a pouhé 2,8% na management a administrativu.

UNICEF působí ve více než 190 zemích světa, kde má svá místní zastoupení, která pracují s místními komunitami, případně i vládními organizacemi, a jsou schopna v případě přírodní či humanitární krize rychle a efektivně zasáhnout a poskytnout okamžitou pomoc. Činnost UNICEF se stále více soustředí i na dlouhodobé programy pomoci v oblastech zdraví, výživy, vzdělávání a ochrany práv dětí. V průběhu roku 2010 UNICEF reagoval na více než 290 akutních humanitárních situací, které ohrožovaly životy dětí v 98 zemích světa.

www.unicef.cz

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 23.11.2011 / 23.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém