Orientační nabídka


 

POZVÁNKA: Město Terezín otevírá své brány návštěvníkům

FOTO
Rok se s rokem opět sešel a pevnost Terezín otevře 15. dubna své brány. Návštěvníky tak čeká turistická sezóna, kterou zahájí jak se sluší a patří. Během celého dne si budou moci malí i velcí návštěvníci prohlédnout nejen opravené historické prostory a v nich vytvořené expozice, ale také zažít atmosféru doby, kdy se nosily pohádkové uniformy a třírohé klobouky.
 

 
 

A na co se můžete těšit?


Pěší regiment Gaisruck vám předvede vojenský výcvik dle dobových předpisů a zasvětí vás do kasárenského života. Nad opevněním budou burácet výstřely z pevnostních děl, s jejichž obsluhou vás seznámí dělostřelci z Feld Artillerie Corps. Muzeum la Grace vás zasvětí do nástrah mořeplavby v 18. století a představí vám svou plachetnici, která brázdí moře i oceány. A neboť letos otevírání připadá na Velikonoce, tak jsme si pro vás připravili velikonoční jarmark. Občerstvení bude také zajištěno. K Velikonocům navíc patří i zvířátka, a tak si můžete pohladit ovečky s letošními jehňátky a donést jim třeba něco dobrého. To vše na Kavalíru 2.

Sapéři zábavnou formou ukáží strasti a slasti života na vojenské strážnici Litoměřické brány, nechají Vás posedět u stolu s cínovým nádobím a poležet si na slamníku, a že nevíte, jak vypadal záchod v 18. století? Přijďte a zjistíte.

Na jízdárně se budou prohánět koně. Odpočinek nohám budete moci dopřát během projížďky v kočáru.

Vědomosti o pevnosti jako takové budete moci načerpat v jejím muzeu v Retranchementu 5 či od průvodce, který Vás za svitu svíček dobových lamp provede labyrintem podzemních chodeb. 

Na vlastní oči návštěvníci uvidí jedinečnou sbírku muzea Františka Josefa od soukromého sběratele. 


Sapéři na strážnici Litoměřické brány a podzemní chodby
10:00 - 16:00 - každou celou hodinu (poslední v 15:00) komentované prohlídky strážnice a podzemních chodeb

 

Navíc od 17:00 do 19:00 jsme si pro vás připravili pohádky z pevnosti. Tak pojďte s námi se vrátit do dětských let a poznávat pohádkové bytosti. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže o sladké odměny. Naučí se přebírat hrách jako popelky, chytat zlatou rybku či házet u kouzelné babičky na cíl. Vyrábět svíčky. 

Sledujte http://www.terezin.cz/

FOTO

FOTO

FOTO


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 13.4.2017 / 13.4.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém