Orientační nabídka


 

Práce zajištěna - u Metrostavu!

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
6
Podobnou větu si může od nynějška říci osm dalších učňů Střední školy stavební a technické v Ústí nad Labem – Krásném Březně. Sídlí v Čelakovského ulici a jako významná příspěvková organizace Ústeckého kraje má i další pracoviště v jiných částech krajského města.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 14. února 2014 

Zástupci jednotlivých divizí velké stavební firmy Metrostav, a. s. , s níž má krásnobřezenská škola jako jedno ze třech zařízení v zemi už několik let výhodnou smlouvu o spolupráci, tady ve čtvrtek 13. února podepisovali smlouvy s rodiči vybraných  učňů z prvních ročníků. Ti prošli nejlépe náročným sítem výběru. Podle nich získají žáci oborů tesař, zedník a strojní mechanik nejen stipendia, pracovní pomůcky, ubytování, stravu, dopravu do učení a další potřebné věci zdarma, ale co hlavně: po absolvování školy budou mít – stejně jako jejich předchůdci – u  Metrostavu zajištěnu práci.

Na tuto příspěvkovou organizaci přijel ve čtvrtek 13. února první náměstek hejtmana Stanislav Rybák, aby byl u toho, když se znovu naplnila litera smlouvy, nutno dodat  všestranně  výhodné – pro školu, žáky, firmu, zřizovatele školy a nakonec i pro trh práce.  „Tato škola je jedna z nejvýznamnějších páteřních škol našeho kraje,“ řekl v úvodu pan Rybák. „V technickém a řemeslném vzdělávání naší mladé generace jde příkladem i dalším školským zařízením a podobná smlouva, jako ta s Metrostavem, patří k unikátním svazkům v práci s partnerskými organizacemi. Dává těm nejlepším žákům záruky, že se v případě úspěšného studia uplatní v prosperující firmě.“   Předsedkyně výboru pro školství,  vzdělávání a zaměstnanost  Dagmar Waicová poděkovala vedení školy, že podporuje technické vzdělávání a připravuje pro zaměstnavatele a pro trh práce potřebné profese.

Smlouvy podepsali zástupci osmi žáků, po třech je zedníků a tesařů, dva se učí v oboru strojní mechanik.  Ředitel školy Vítězslav Štefl potom seznámil hosty se současností školy i výhledy do budoucna (kampus řemesel, projekt celoživotního  vzdělávání, partnerské organizace a podobně).

Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení mediální komunikace

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

             Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

1
Stanislava Rybáka (vlevo) vítá před budovou školy ředitel zařízení Vítězslav Štefl.

2

3
Zleva jsou na snímku Pavel Šplíchal, vedoucí programu pro školy a.s. Metrostav,

Ludislava Poupalová z odboru školství, mládeže a těllovýchovy krajského úřadu,

Dagmar Waicová, předsedkyně zastupitelského výboru,  a St. Rybák a V. Štefl

4

5

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 14.2.2014 / 14.2.2014 | Zveřejnit od-do: 14.2.2014-13.3.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém