Orientační nabídka


 

Pracovní návštěva generálního konzula Tomáše Podivínského

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
1
Ve čtvrtek 8. ledna navštívil sídlo Ústeckého kraje a jeho krajský úřad v Ústí nad Labem generální konzul České republiky v Drážďanech Tomáš Podivínský. V čele konzulátu je již 3,5 roku.
 

 
 

Tisková zpráva z 12. ledna 2009

Na krátkou pracovní návštěvu přijel na sklonku minulého týdne do Ústeckého kraje generální konzul České republiky v Drážďanech Tomáš Podivínský. S Radkem Vonkou, uvolněným členem krajské rady, jenž má v gesci cestovní ruch a regionální rozvoj, hovořil například o zajímavém projektu Rodinných pasů, jichž využívá v Ústeckém kraji již několik set rodin s dětmi do 18 let. Tento slevový systém byl převzat z Rakouska. Vedle moravských krajů je náš region zatím jediným v Čechách, kde  lze využívat slev více než 13 000 poskytovatelů označených logem Rodinných pasů nebo logem embasované karty Sphere Card. V Ústeckém kraj slevy poskytuje zatím přes půl tisícovky subjektů. Radek Vonka hovořil s Tomášem Podivínským o možnostech, jak tento slevový systém rozšířit i v Německu, konkrétně ve Svobodném státu Sasko, který sousedí s naším krajem. Generální konzul přislíbil, že možnosti a výhody tohoto zajímavého a prospěšného projektu nabídne i partnerům v Sasku, speciálně v Drážďanech.

            Dalším tématem pracovní schůzky Tomáše Podivínského a zástupce Ústeckého kraje Radka Vonky byl např. společný postup české a německé strany při snaze o zapsání Českosaského Švýcarska do seznamu přírodních památek UNESCO. V současné době pracuje Ministerstvo životního prostředí ČR na studii, jež by měla postup všech zúčastněných konkretizovat a „sladit“.

            Pracovní schůzka se týkala též postupu při realizaci projektů programu Cíl 3 / Ziel 3, prezentace české kultury v Sasku a dalších témat.

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

T.Podivínský
Tomáš Podivínský

 

Jednání u R. Vonky
Radek Vonka, člen Rady Ústeckého kraje, představil hostu mj. projekt Rodinných pasů

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 12.1.2009 / 12.1.2009 | Zveřejnit od-do: 12.1.2009-11.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém