Orientační nabídka


 

Pracovníci krizového řízení pomohli vyřešit další problém lidí postižených bleskovou povodní

001
Útvar krizového řízení Ústeckého kraje, který se v současnosti naplno věnuje řešení situace po bleskových povodních z minulého víkendu, pomohl vyřešit další z mnoha problémů. Týkal se zaneseného potoka na soukromém pozemku manželů Jaroslava a Růženy Kubových ve Velkém Šenově.
Tisková zpráva ze dne 17. 8. 2010
 

 
 

Kubovým, kterým je 84 let, teče Velkošenovský potok přes zahradu. Jedná se o úsek dlouhý zhruba 50 metrů. Už na jaře manželé upozornili Povodí Ohře, pod které potok spadá, že břehy kolem povolily a do potoka napadaly kameny z přilehlých svahů. Situace měla být hotová do konce 3. čtvrtletí letošního roku. Minulý víkend ale přišla velká voda. O kameny, můstek a plot se zachytily nejrůznější nečistoty a dříví, kvůli kterým nemohl potok pozvolna odtékat. Na zahradě manželů Kubových se tak vytvořilo jezírko, které zaplavilo nejen zahradu, ale do výšky 20 centimetrů také dům.  

Situaci vzal proto do rukou syn Miroslav Kuba. Zkontaktoval útvar krizového řízení a požádal o pomoc. „My jsme zkontaktovali Povodí Ohře a na základě sdělených informací a podnětu z naší strany se situace začala rychle řešit,“ řekl Jiří Čermák z krizového řízení a zároveň tajemník Bezpečnostní rady ÚK. Povodí Ohře zpevní břehy potoka, koryto vyčistí a prohloubí.

Manželé Jaroslav a Růžena Kubovi v domě ve Velkém Šenově bydlí od roku 1946. Velkou vodu ještě nezažili. Minulý víkend se ale hladina potoka zvedla tak, že voda místy dosahovala do výšky jednoho metru. V tuto chvíli celá rodina domek uklízí a vysouší. „Velké poděkování patří krajskému krizovému řízení, díky kterému se řešení našeho problému urychlilo,“ dodal Kuba.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
Malý potůček se během bleskových povodní rychle proměnil v menší říčku.

02
V domě voda dosáhla do výšky 20 centimetrů.

03

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.8.2010 / 17.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém