Orientační nabídka


 

Předseda představenstva KZ a.s. a náměstek hejtmanky UK mezi odboráři

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Logo KZ,a.s.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12.1.2009

 

 

Petr Benda, předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. a Pavel Kouda, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje se v pátek 9. ledna představili jedenácti zástupcům odborových organizací Krajské zdravotní, pod níž patří pět nemocnic v Ústeckém kraji.

Setkání odborových zástupců se koná pravidelně každé dva měsíce a toto, v novém kalendářním roce první, představitelé kraje využili, aby se jim představili. Předseda představenstva Petr Benda  při této příležitosti nastínil i své zásadní vize, které chce nová politická reprezentace v kraji prosazovat a v praxi uplatňovat. Znovu  zdůraznil a zopakoval, že ČSSD považuje problematiku zdravotnictví za zásadní a naléhavou a bude se jí věnovat prioritně. Ve stejném duchu bude  za Krajskou zdravotní lobovat v krajské radě. Samospráva musí mít na chod i hospodaření přímý vliv. Ve svém úvodním slovu nový předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. se  také zmínil o slibu, který ČSSD dala svým voličům v podzimních volbách - jde o regulační poplatky a nalezení způsobu, jak je za pacienty v krajských a dalších zdravotnických zařízeních hradit.

„Vyčkáváme na finální rozhodnutí parlamentu a na novou podobu zákona. Domnívám se, že nejdéle od dubna letošního roku by tato otázka měla být dořešena. V případě, že se to nepodaří nebo dojde k nějaké kolizi, ČSSD je připravena promíjet poplatky ve zdravotnických zařízeních, která jsou řízena Krajskou zdravotní a.s. V rozpočtu kraje je alokováno 25 milionů korun na refundaci,“ říká předseda představenstva. Zatím podle něho není přesně definováno, jak by se tato forma praktikovala. „Vše se aktuálně řeší a dolaďuje,“ uvedl. Dále odboráře informoval o připravovaných změnách ve vedení Krajské zdravotní i managementu odštěpných závodů, tedy pěti nemocnic. „Nejprve ale musíme situaci zmapovat. Samozřejmě přijde audit, který by měl zhodnotit veškeré dění. Dotkne se každého, jak se říká, dostane se až na posledního pracovníka. Je to logické, vždyť jde o největší organizaci v Ústeckém kraji, nejen co do lidí, ale také majetku. Petr Benda se vyjádřil rovněž k práci svých předchůdců. Jak řekl, nedomnívá se, že by vše, co se udělalo, bylo špatné. Kvitoval například snahu doplnit současný neutěšený stav lékařů:  “Stipendijní program je dobrý nápad, přihlásilo se do něj 45 studentů. Jsem přesvědčený, že je ještě zapotřebí udělat marketingovou studii, která dá  fundovanou odpověď na veškeré otázky, týkající se nedostatku lékařů v našem kraji. Podobná situace je  i v ošetřovatelské péči. Možná by bylo vhodné uvažovat o zřízení funkce náměstka pro tuto oblast,“ řekl Petr Benda.

V závěru se dotkl i problému, který nedávno vyvolalo Julínkovo ministerstvo –  rozhodnutí odebrat status onkologického centra chomutovské nemocnici. „ Chování ministra Julínka a jeho názory nezměníme, přesto to nevzdáváme.  Snažíme  se jednat s pojišťovnami, aby toto prestižní zařízení, kde se léčí těžce nemocní lidé, dál dostávalo peníze jako doposud a minimalizovaly se škody, které toto rezumé ministra zdravotnictví chce napáchat.“ Petr Benda, předseda představenstva KZ a.s,. odpověděl  rovněž na některé dotazy přítomných. Informoval je také  o novém modelu práce představenstva KZ. „Jednání budou výjezdní. Chceme si udělat kompletní a podrobný obraz přímo v terénu abychom mohli lépe posuzovat pořádek a zasvěceně o věcech rozhodovat. Prvním zařízením bude nemocnice v Děčíně,“ dodal nový předseda představenstva Krajské zdravotní a.s. a zároveň člen Rady Ústeckého kraje Petr Benda.  

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

P.Benda a P.Kouda
Zleva: Petr Benda a Pavel Kouda

Jednání

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 12.1.2009 / 12.1.2009 | Zveřejnit od-do: 12.1.2009-11.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém