Orientační nabídka


 

Představenstvo Krajské zdravotní odvolalo ředitele odštěpných závodů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Logo KZ, a.s.
 

 
 

Tisková zpráva z 26. února 2009

V úterý 24. února zasedalo představenstvo Krajské zdravotní, a.s., jejíž jediným akcionářem, tedy vlastníkem, je Ústecký kraj. Na návrh předsedy představenstva Petra Bendy, který je rovněž členem Rady Ústeckého kraje, mj. odvolalo z funkcí ředitele pěti odštěpných závodů Krajské zdravotní: Luďka Rűckla (Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem), Václava Čečáka (Nemocnice Děčín), Karla Prokopa (Nemocnice Teplice), Vladimíra Műllera (Nemocnice Most) a Petra Hossnera (Nemocnice Chomutov). Ředitelé byli odvoláni k 31. květnu tohoto roku.

 

Jak nám řekl předseda představenstva KZ, a.s. Petr Benda, hned počátkem března budou vyhlášena výběrová řízení na nové ředitele zmíněných nemocnic. „Navrhl jsem odvolání ředitelů, poněvadž nejsme spokojeni s některými výsledky hospodaření našich nemocnic,“ říká Petr Benda. „Kromě toho jsem nespokojen s úrovní komunikace ředitelů s lékaři, zdravotními sestrami, dalším personálem ani s komunikací některých z nich s pacienty. Totéž, totiž úroveň a vstřícnost jednání s hlavním managementem Krajské zdravotní, není ze strany ředitelů dobrá. Zdůrazňuji, že byli odvoláni všichni ředitelé nemocnic v Děčíně, Ústí, Teplicích, Mostě a v Chomutově, ale mohou se do chystaných výběrových řízení přihlásit a nevylučuji, že někteří z nich budou do svých funkcí znovu jmenováni.“

 

"Každý má rezervy a spousty možností ke zlepšování práce nemocnic při péči o zdraví a životy lidí, v budování image zařízení. Myslím si také, že není dobře, aby nemocnici řídil člověk, jenž nezná region a nebydlí v příslušném městě, dokonce není ani z našeho kraje. Hodláme přivést nové schopné lidi do managementu Krajské zdravotní a očekávám, že všichni přihlášení, včetně stávajících ředitelů, předloží koncepce, jak nemocnice řídit, lépe hospodařit a podstatně lépe komunikovat s pacienty a veřejností.", řekl nám Petr Benda. 

    

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

Petr Benda

Petr Benda, předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 26.2.2009 / 26.2.2009 | Zveřejnit od-do: 26.2.2009-25.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém