Orientační nabídka


 

Představitelé TOYOTY u hejtmana Jiřího Šulce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Představitelé TOYOTY u hejtmana Jiřího Šulce
V pondělí 2. října odpoledne přijal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zástupce světoznámé společnosti Toyota, která vyrábí ve světě tolik oblíbené osobní automobily. Přijetí se zúčastnil rovněž náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2. 10. 2006

 

Představitelé TOYOTY u hejtmana Jiřího Šulce

 

V pondělí 2. října odpoledne přijal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zástupce světoznámé společnosti Toyota, která vyrábí ve světě tolik oblíbené osobní automobily. Přijetí se zúčastnil rovněž náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

            Společnost Toyota byla založena v roce 1937 a patří mezi největší výrobce automobilů na světě; vloni činil její obrat více než 152 miliard euro a její vozy se prodávají ve 170 zemích světa, a to včetně luxusních vozidel Lexus. Posláním pondělního setkání byla prezentace této firmy, která vyrábí od loňska auta i v Kolíně (TPCA) a vstupuje také do regionu Ústeckého kraje –v polovině října zahájí výstavbu svého logistického centra v průmyslové zóně Krupka, odkud bude zásobovat náhradními díly vozidel Toyota Českou republiku a východní část Německa, později i další centrální a východní části starého kontinentu.

            Hejtman Jiří Šulc ocenil to, že Toyota si pro svoje logistické centrum vybrala právě Krupku. „Věřím, řekl Jiří Šulc, „ že tento světoznámý japonský investor přiláká do našeho kraje i další významné společnosti, ať již do strategické průmyslové zóny Triangle na Žatecku nebo sem pod Krušné hory, do Krupky.“ Ocenil rovněž fakt, že v centrálním skladu získá po dokončení a plné expanzi skladu pracovní příležitosti téměř 260 zaměstnanců, většinou občanů Ústeckého kraje.

            Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka připomněl japonskému investorovi i to, že prioritou Ústeckého kraje je zkvalitňování dopravní infrastruktury tak, aby cesta náhradních automobilových dílů Toyoty do Evropy byla co nejjednodušší a nejrychlejší. „Nepodařilo se, aby logistické centrum stavěla firma od nás, z Ústeckého kraje, ale utěšuje nás, že odsud je alespoň mnoho smluvně dojednaných subdodavatelů,“ řekl Radek Vonka.

            Hejtman Jiří Šulc si se zájmem vyslechl prezentaci společnosti Toyota a zajímal se rovněž o postavení tohoto automobilového výrobce v Evropě i v České republice. „Jsem rád,“ řekl hejtman Jiří Šulc, „že od schvalovacího řízení v orgánech ÚK až ke zprovoznění logistického centra, nebo alespoň jeho první etapy, uplyne tak málo času,“ dodal Jiří Šulc.

            Logistické centrum Toyoty v průmyslové zóně Krupka začne stavět generální dodavatel spol. Takenaka CZ již 19. října 2006 a investice to bude pro Ústecký kraj rozhodně zajímavá – dosáhne  částky téměř 380 milionů korun. První náhradní díly začne krupský sklad přijímat od výrobců a dále distribuovat dealerům už v červenci příštího roku.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Představitelé TOYOTY u hejtmana Jiřího Šulce

Představitelé TOYOTY u hejtmana Jiřího Šulce

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.10.2006 / 2.10.2006 | Zveřejnit od-do: 2.10.2006-2.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém