Orientační nabídka


 

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil Ústecký kraj

bs
V pondělí 20. července se na pozvání hejtmana Oldřicha Bubeníčka a vedení Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje uskutečnila návštěva předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky v našem regionu. Při jednání na krajském úřadu se diskutovala témata sociálně vyloučených lokalit, zaměstnanosti a obnovy porostů Krušných hor. Jednání se zúčastnila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr životního prostředí Richard Brabec, zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj Jiří Cieńciała, předseda HSR ÚK Richard Falbr, členové Rady Ústeckého kraje a další hosté.
 

 
 

Poté se premiér a jeho doprovod přemístili k prohlídce dokončované stavby technologického parku Nupharo ve Žďárku na Ústecku, kde se k delegaci připojil rektor Univerzity J. E. Purkyně Martin Balej.

Přímo v prostředí Krušných hor se pak premiér zajímal o problém odumírání náhradních lesních porostů vysazených v rámci rekultivace území v 90. letech. Náklady na nové zalesnění jsou odhadnuty v řádech miliard korun.

V sídle HSR ÚK v Mostě se odpoledne jednalo o dopravní infrastruktuře kraje a v podvečer pak v Meziboří o problematice brownfieldů v majetku měst a obcí.

„Vítám, že předseda vlády se přijel osobně přesvědčit o situaci v našem kraji a věřím, že témata, která na dnešních jednáních zazněla, budou i předmětem výjezdního zasedání vlády na Ústecku,“ komentoval průběh návštěvy hejtman Oldřich Bubeníček.

Premiér ocenil na závěrečné tiskové konferenci pozitivní přístup krajského vedení k řešení problémů a konstruktivní komunikaci hejtmana a radních s jednotlivými ministerstvy.

Návštěva Bohuslava Sobotky se uskutečnila těsně před výjezdním zasedáním vlády v Moravskoslezském kraji a byla též přípravou na výjezd vlády do Ústeckého kraje, který se uskuteční v září.

 Připravil: OMK

bs
Premiéra vítal před krajským úřadem hejtman Oldřich Bubeníček a radní Martin Klika

bs
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se podepsal do krajské pamětní knihy

bs
Jednání se zúčastnila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

bs
Závěrečná tisková konference v Mostě (zleva): ministr životního prostředí Richard Brabec, hejtman Oldřich Bubeníček, předseda HSR ÚK Richard Falbr, premiér Bohuslav Sobotka a náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.7.2015 / 20.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém