Orientační nabídka


 

Premiér navštívil s ministrem dopravy dálnici D8 a potvrdili její dokončení do konce roku 2016

foto
Premiér Bohuslav Sobotka přijel v sobotu 13. června jednat o aktuálním stavu na místo sesunutého svahu na stavbě dálnice D8. Spolu s ministrem dopravy Danem Ťokem, generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Janem Kroupou a radním pro dopravu Ústeckého kraje Jaroslavem Komínkem diskutovali o dalším postupu při sanaci svahu a termínu dostavby dálnice D8, která jako jediná v ČR přímo protíná chráněnou krajinnou oblast. Cílem je postupovat tak, aby dálnice byla zprovozněna do konce roku 2016. Došlo také na jednání ohledně prací na komunikaci R7.
Tisková zpráva ze dne 14. června 2015
 

 
 

„Mezi priority vlády patří dokončit strategická spojení s našimi sousedy a stát vyvine veškeré úsilí k dokončení dálnice D8,“ nechal se slyšet při jednání premiér Bohuslav Sobotka, který se osobně přijel podívat na místo sesunutého svahu na 56,5 km dálnice D8, aby se seznámil, jak postupují práce při odklízení závalu, potřebné sanace a přípravy další výstavby. Termín dokončení dálnice na konci roku 2016 potvrdil i při své páteční návštěvě Saska, kde jednal o vzájemné spolupráci.

„Myslím si, že je tady hodně práce, ale věřím, že v prosinci příštího roku bude dálnice v provozu,“ stvrdil ministr dopravy Dan Ťok. „Dálnice se staví už čtvrt století, pro Ústecký kraj je dostavba důležitým mezníkem a oproti ostatním ministrům dopravy vnímám tyto sliby jako reálné,“ sdělil radní pro dopravu Jaroslav Komínek.

Již letos v lednu navštívili Ústecký kraj ministr dopravy Dan Ťok a ministr životního prostředí Richard Brabec, kteří se spolu s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem shodli na termínu dokončení dálnice v roce 2016 a domluvili se také na pravidelných setkáních.

Přesně před dvěma lety na začátku června 2013 došlo důsledkem vytrvalých dešťů k závalu, který výstavbu dálnice D8 zkomplikoval. Sanace by neměly mít vliv na dokončení dálnice D8 na konci roku příštího roku.

 

foto
Příjezd premiéra na místo sesuvu na dálnici D8

foto
Zleva Dan Ťok, ministr dopravy, premiér Bohuslav Sobotka a generální ředitel ŘSD Jan Kroupa

foto

foto

                              foto

Zprava Jaroslav Komínek, radní pro dopravu ÚK, premiér Bohuslav Sobotka, ministr dopravy Dan Ťok a generální ředitel ŘSD Jan Kroupa při tiskové konferenci

                              foto

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 14.6.2015 / 14.6.2015 | Účinnost od-do: 14.6.2015-12.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém